Skip to main content

ИСПЛАТА НАКНАДЕ ЗА ОСТВАРЕНИ ВИШАК РАДНИХ САТИ


Врање, 24.11.2017. године, – Данас је извршена уплата вишка радних сати нашим члановима у још једној организационој јединици – у ПС Прешевo. Више од 130 запослених, без тужби и икаквих трошкова, на основу вансудског поравнања и у складу са договором Синдиката српске полиције и представника послодавца, остварило своја права.

За период од 01.01.2015. – 31.12.2015. просек исплаћених вишка сати је око 40.000 динара по запосленом.

ССП никада није био заговорник покретања беспотребних тужби чија једина сврха јесте јефтина демагогија и привлачење нових чланова. Наш рад красе упорност и одговорност, и према запосленима и према кући у којој радимо. Тужбе, као један од легитимнх видова синдикалне борбе, користимо као крајњи механизам у заштити права запослених, након што исцрпимо све остале могућности.

Хвала свим члановима који су имали стрпљења и поверења у ССП. Знали смо да у сарадњи са врхом министарства можемо договорити исплату накнаде запосленима, упркос противљења појединих старешина на нижем нивоу, управо оних чији пропусти у раду су и довели до проблема. Похвале заслужује и руководство министарства које је овим показало спремност за сарадњу у корист радника, што у неким ранијим временима није био случај.

Упорношћу и инсистирањем на решавању оваквих проблема вансудским поравнањима, осим запосленима, помажемо и МУП-у да избегне плаћање огромних судских трошкова и то је оно што нас разликује од осталих синдиката.

Служба за информисање ССП
Зоран Стојчић