Skip to main content

Изузетни резултати колега из ПС Нови Београд


grupa za narkomanijuДа у српској полицији није све тако црно и да упркос свим материјалним проблемима и „подршци“ послодавца која је врло често више ометање но стварна помоћ, доказују и резултати Одсека за сузбијање криминалитета у Полицијској станици Нови Београд.

Полицијска станица Нови Београд је станица која покрива територију са великим бројем становника, реда величине Града Ниша, а то доводи и до тога да се ту изврши огроман број кривичних дела. У таквим условима јако је тешко радити, јако је тешко пратити кретање лица од интереса за службу, постоји велика фреквенција странаца, туриста, криминалаца из унутрашњости.

И у таквим, отежаним условима рада, увек испливају појединци или групе који се несебичним залагањем и смислом  за организацију посла издигну изнад ситуације и покажу завидне резултате рада. Синдикат српске полиције сматра својом обавезом да такве људе јавно похвали без обзира на њихову синдикалну припадост. Када су у питању труд и залагање, те борба против криминала онда морамо сви бити пре свега колеге и људи.  За то што ће прича о овим вредним људима изаћи у јавност заслужан је наш колега и члан Синдиката српске полиције СГ Нови Београд Предраг Плазинић.

Овога пута ћемо јавно похвалити групу за сузбијање криминалитета из области наркотика на Новом Београду која је састављена од колега из ОЗСК-а и придодатих колега из поретка. Упркос, или баш захвљујући, шареноликом саставу, та група ради уиграно, перфектно, сви знају свој део посла почев од рада у кацеларији, преко рада на терену, претреса, хапшења, па до процесних радњи као завршног дела акције. Поменута група је у месецу октобру 2013. године оперативним радом дошла до заплене код једног лица веће количине разних врста наркотичких средстава и то 727,37 г марихуане, 4,64 г хашиша, 54,46 г кокаина, 22,48 г хероина, 22,48 г глутамина и 18,15 г амфетамина.

Руководилац групе је најстарији и најискуснији радник у групи, Саша Пелић, који је са завршеном Вишом школом унутрашњих послова започео каријеру као криминалистички инспектор у ПС Нови Београд, радио је једно време у СБПОК-у где је такође показивао врхунске резултате, а од 2010. године се на свој захтев вратио у матичну полицијску станицу и од тада ради као вођа ове групе за сузбијање трговине наркотицима. За постигнуте резултате награђиван је више пута у оквиру Министарства, а  награђиван је и Општинском наградом. У групи је и један изузетно млад полицајац – Драган Мрђа, који је након курса у ЦОПО Каменица почео каријеру у ПС Нови Београд и где је убрзо, а након показаног великог залагања у раду, придодат групи у којој остварује одличне резултате. У групи је такође још један одличан полицајац Марко Лазаревић, са завршеном СШУП и ВШУП, који је радио као радник на безбедносном сектору и због исказаних резултата у раду придодат овој групи на испомоћ. Он и даље обавља послове и на сектору истовремено са новим задужењима али му то ни мало не смета да покаже одличне резултате за које је више пута награђиван. Још један веома млад полицајац, део ове успешне екипе, је Марко Илић, са завршеним курсом ЦОПО Каменица, који убрзо након запослења у станици придодат овој групи због исказивања смисла за рад и великог залагања на терену.

Човек који није део напред наведене групе, али који такође ради у Одсеку за сузбијање криминалитета и то у оперативној криминалистичкој техници, а којег треба посебно поменути и истаћи јесте колега Зоран Поповић. Он је каријеру започено као полицајац  у ПС Палилула након завршеног курса 1990. године. Затим је са великим успехом радио у Управи криминалистичке полиције у ПУ за град Београд на Одељењу за сузбијање деликата на моторним возилима. Извесно време је радио и као координатор оперативне криминалистичке технике у ПС Палилула а након тога и као криминалистички техничар на увиђајима, да би прошле године због изузетних резултата унапређен у и нспектора за увиђаје. У дугогодишњем раду више пута је награђиван општинским наградама. У месецу октобру је на основу Поповићевих трагова прикупљених на увиђајима на лицу места извршења кривичних дела укупно расветљено чак 32 кривична дела.

Момци свака вам част и само напред!

Служба за информисање ССП
Миле Лазаревић


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ