Деспотовац,  24.10.2018, године – Два полицијска службеника Полицијске станице Деспотовац рањена су проликом претреса куће 62-годишњег мушкарца у месту Равна Река, када је на њих непозната особа испалила више хитаца из сачмаре. Том прилико, један полицајац је погођен у главу, а други у руке. Након пуцњаве, њима су у помоћ притрчали мештани и они су превежени у болницу у Ћуприји, тренутно се налазе ван животне опасности. Интензивном потрагом за починиоцем овог дела лишени су слободе М.П. (1956) и његов син.

Председник Синдиката српске полиције Лазар Ранитовић је поводом овог случаја изјавио: Не чуде нас овакви и слични напади на полицијске службенике, јер је блага казнена политика тужилаштва и судова који се према полицајцима не односе као према службеним лицима. Доказ томе је данашњи напад где су полицијски службеници рањени без икаквог разлога приликом рутинске контроле. Надамо се да ће барем у овом сличају тужилаштво поступити у складу са законом, а не као у Прибоју где је за напад на полицајца, Основни суд у Прибоју прухватио споразум који је постигао Заменик ОЈТ са вишеструким повратником З.С. (1990) из Прибоја, где је истом укинут једномесечни притвор  и изречена казна у трајању од 1 године, коју ће извршити у просторијама у којим станује уз примену електронског надзора. 

Служба за информисање ССП
Милан Стаменковић

Comments

  1. Tek ce da bude kao u cikagu za nas policajce.Naravno zato drzavu zabole to su njihove evropske vrednosti a bogami i evroatlanske.

  2. Kad nam ne dozvoljavaju da koristimo monopol sile, nama traze da budu isponjeni uslovi, znaci da prvo zapucaju na nas pa ako preteknemo onda mozemo da uzvratimo, ali samo dok traje njihov napad! Znaci oni pucaju, rane nas, mi smemo da pucamo ali ne da ubijemo, jel u suprotnom idemo u zatvor, gubimo platu i gasi nam se porodica…. tosamo u Srbiji ima da nas niko nepostuje…

  3. Ja ne mogu da verujem da niko od politicara, pa i nas ministar,direktor ne daju nikakve osude,konferencije i slicno. Pa da je upucan neki advokat,pevac,a ne daj boze politicar,ne bi se skidali sa televizora. Kako ne shvataju da je ovo napad na drzavu,tesko nama, s`njima takim.

  4. Zamisli nas zakon u Americi,oni bi morali da uvoze policajce .Ali nebi se ovo zvala srbija da je drugacije,a ministar zalutao na funkciju sve me podseca na bivseg predsednika Tadica.

  5. Dobro je sta nam sleduje,bitno je da ministar doktor da saopstenje,i da bude lep novinarima i tih sa laganim okretima levo desno.Tek ce da nas rokaju,sta je policajac u srbiji samo broj.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *