Despotovac,  24.10.2018, godine – Dva policijska službenika Policijske stanice Despotovac ranjena su prolikom pretresa kuće 62-godišnjeg muškarca u mestu Ravna Reka, kada je na njih nepoznata osoba ispalila više hitaca iz sačmare. Tom priliko, jedan policajac je pogođen u glavu, a drugi u ruke. Nakon pucnjave, njima su u pomoć pritrčali meštani i oni su preveženi u bolnicu u Ćupriji, trenutno se nalaze van životne opasnosti. Intenzivnom potragom za počiniocem ovog dela lišeni su slobode M.P. (1956) i njegov sin.

Predsednik Sindikata srpske policije Lazar Ranitović je povodom ovog slučaja izjavio: Ne čude nas ovakvi i slični napadi na policijske službenike, jer je blaga kaznena politika tužilaštva i sudova koji se prema policajcima ne odnose kao prema službenim licima. Dokaz tome je današnji napad gde su policijski službenici ranjeni bez ikakvog razloga prilikom rutinske kontrole. Nadamo se da će barem u ovom sličaju tužilaštvo postupiti u skladu sa zakonom, a ne kao u Priboju gde je za napad na policajca, Osnovni sud u Priboju pruhvatio sporazum koji je postigao Zamenik OJT sa višestrukim povratnikom Z.S. (1990) iz Priboja, gde je istom ukinut jednomesečni pritvor  i izrečena kazna u trajanju od 1 godine, koju će izvršiti u prostorijama u kojim stanuje uz primenu elektronskog nadzora. 

Služba za informisanje SSP
Milan Stamenković

Comments

  1. Tek ce da bude kao u cikagu za nas policajce.Naravno zato drzavu zabole to su njihove evropske vrednosti a bogami i evroatlanske.

  2. Kad nam ne dozvoljavaju da koristimo monopol sile, nama traze da budu isponjeni uslovi, znaci da prvo zapucaju na nas pa ako preteknemo onda mozemo da uzvratimo, ali samo dok traje njihov napad! Znaci oni pucaju, rane nas, mi smemo da pucamo ali ne da ubijemo, jel u suprotnom idemo u zatvor, gubimo platu i gasi nam se porodica…. tosamo u Srbiji ima da nas niko nepostuje…

  3. Ja ne mogu da verujem da niko od politicara, pa i nas ministar,direktor ne daju nikakve osude,konferencije i slicno. Pa da je upucan neki advokat,pevac,a ne daj boze politicar,ne bi se skidali sa televizora. Kako ne shvataju da je ovo napad na drzavu,tesko nama, s`njima takim.

  4. Zamisli nas zakon u Americi,oni bi morali da uvoze policajce .Ali nebi se ovo zvala srbija da je drugacije,a ministar zalutao na funkciju sve me podseca na bivseg predsednika Tadica.

  5. Dobro je sta nam sleduje,bitno je da ministar doktor da saopstenje,i da bude lep novinarima i tih sa laganim okretima levo desno.Tek ce da nas rokaju,sta je policajac u srbiji samo broj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.