Skip to main content

Још једно самоубиство полицајца, има ли краја?Синдикат српске полиције упутио је породици Адамовић изразе најдубљег саучешћа поводом трагичне смрти полицајца Владимира Адамовића из Шапца који је себи одузео живот на дужности.
На жалост, број самоубистава радника Министарства унутрашњих послова се не смањује. Сваке  године велики број запослених не издржи разне врсте притиска и решење проблема проналази у суициду.
Од 2000. године до данас преко 70 радника Министратства унутрашњих послова извршило је самоубиство. Од тога, преко 90% су униформисани припадници полиције. Последњих месеци неколико полицајаца одузело је себи живот на дужности, на радном месту.

Према свим показатељима стиче се утисак да је лекарска и психолошка подршка запосленима неадекватна а да су полицајци препуштени сами себи. Зар оволики број самоубистава није довољан показатељ да се мора учинити више на превенцији. Треба ли да се деси већа трагедија да би држава или послодавац нешто конкретно предузели. Зар нам случај „Брејвик“ није довољна опомена да људи под оружјем могу постати опасни и по околину, а не само по себе?
Управо због свега изнетог, примарни задатак Синдиката Српске полиције у наредном периоду је да са будућим министром Унутрашњих послова покуша да дође до решења у циљу смањења суицида у полицији и пружања адекватне психолошке подршке запосленима.


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ