Skip to main content

ЈУБИЛАРНЕ НАГРАДЕ КРАЈЕМ МЕСЕЦА


У складу са важећим Посебним колективним уговором за полицијске службенике и ове године  ће бити исплаћене јубиларне награде за непрекидан рад у Министарству унуттрашњих послова и другим државним органима. Као што је и планирано, односно предвиђено у члану 13. ПКУ,   исплата ће бити извшена до краја јула, одмах након исплате другог дела плате, за све оне који су ово право стекли у првој половини године, закључно са 30. јуном.

Будући да су у сектору започели израду решења, сада су познати и новчани износи које ће запослени добити у зависности од периода за који ЈН добијају, па ће тако износи бити:
за непрекидан рад од 10 година – 58.793 динара,
за 20 година – 70.552 динара,
за 30 година – 76.431 динара,
за 40 година – 82.310 динара.

Колегиницама и колегама честитамо на заслуженим наградама и да их у срећи потроше.

Надајмо се да ће износ у децембру, за колеге који право стичу током друге половине године, бити и нешто већи, с обзиром на најављено увећање плате, ал свакако остаје задатак пред синдикатима да приликом преговора за следећи ПКУ те износе знатније увећају, по угледу на неке друге државне органе или јавна предузећа у којима се за јубиларне награде исплаћују суме од по неколико стотина хиљада динара.

Служба за информисање ССП
Миле Лазаревић