Skip to main content

Кабинет министра дискриминише ССП


Изјава министра Ивице Дачића, која гласи:

“Ја сам апсолутно за то да дођу страни инвеститори, али они не смеју да се понашају према радницима као према робовима. У неким страним предузећима је забрањен синдикат и ја их упозоравам – ако не поштују закон биће похапшени па ко год да их је довео“.

Синдикат српске полиције сматра да изјава спада у класичну политичку пропаганду окренуту према радницима и бирачима пред изборе. У пракси из искуства Синдиката српске полиције одговорно тврдимо да је  цинична и дволична! Док се у јавности Дачић залаже за јачање синдикалног рада и ширење синдикализма, у заправо све чини да у Министарству унутрашњих послова угуши синдикални рад и синдикалну слободу.

Синдикат српске полиције очити је пример дискриминације синдиката у МУП, током прошле и ове године са десетак дописа обраћали смо се министру и његовом Кабинету, ни на један од дописа нисмо добили одговор, чак ни телефонско обавештење о материји о којој смо писали.
На активисте овог синдиката врши се константан притисак и мобинг који се диктира из Кабинета министра, који се одражава  и кроз покретање неоснованих дисциплинских поступака. Такође се синдикалним активистима ССП ускраћују права која су загарантована Законом о раду.  Шта више, путем телефона на нас су вршени посредни и директни  притисци  који  су долазиле из Кабинета министра.
Управо због свега изнетог,  Синдикат српске полиције 05.04.2012.године поднео је Притужбу Поверенику за заштиту равноправности у циљу отклањања дискриминације. У колико се притисци и дискриминација и даље буде наставила покренућемо судске спорове и поднети кривичне пријаве против надлежних у Кабинету министра.
Број: 53и/012
Београд, 09.април 2012.године


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ