Skip to main content

Канцеларије ССП на новим локацијама


Поштовани чланови,

Обавештавамо вас да, од почетка јуна, Синдикат српске полиције више не користи службене просторије Министарства унутрашњих послова. То се дешава вољом послодавца у циљу испуњења жеље „највећег“ синдиката (како то они за себе воле да кажу, а далеко су од највећег, питање је и да ли су најбројнији још увек). Да вам буде јасније – то је онај синдикат који је заслужан за очајан статус свију нас.

Пресељење изазива неке додатне трошкове организацији али никако не значи да се ССП гаси и да више не постоји и не ради! Напротив! ССП може бити угашен само вољом вас чланова, ако изгубите поверење у наш рад. Свакако не одлуком послодавца или других синдиката.

Не наседајте на приче како је МУП раскидом споразума довео до тога да ССП више не постоји. Нити је тачно, нити је могуће. Те приче шире високи официри МУП на руководећим положајима у тој квази-синдикалној организацији, у покушају да вас збуне, наведу на исчлањење и тиме ослабе ССП који се наметнуо као последња брана кршењу радних права запослених.

То што је споразум раскинут само намеће другачије облике рада наших активиста, неће бити плаћеног одсуства за синдикални рад али ће зато они проводити више времена са вама, биће ту да вас чују и посаветују. Активисти ће користити своје слободно време за бављење синдикатом, неће користити службена возила и просторије послодавца, али и то има својих предности.

Синдикат, да би у пуном смислу био радничка организација, мора бити што независнији од послодавца! У том смислу, послодавцу хвала што нам даје прилику да се додатно докажемо и покажемо да ли смо дорасли ситуацији. Уосталом, наше колеге синдикалце, пре стотинак година су хапсили и убијали, па су остварили напредак. А сетимо се и тога, да су пре само десетак година, наше колеге, зачетници синдикализма у полицији Србије, добијали отказе, али их је суд вратио на посао.

Право и правда често нису на истој страни, правда јесте спора али је достижна!!! Ово је можда Голгота коју ССП мора да прође да би неки други, лажни синдикати, нестали са сцене!

Били смо у оваквој ситуацији и након последњег штрајка полиције, када нас је све издао, гле чуда, баш тај исти квази-синдикат, па смо од тада порасли и увећали бројност за скоро 2000 људи. Прве реакције чланства и других колега, осим неверице да је ССП државни непријатељ број један, јако су позитивне и дају нам додатну снагу. Од почетка маја, када је обелодањен раскид споразума, нама је приступило неколико стотина нових чланова, који, скоро у глас, кажу: „Браво, нисте се продали. Ви сте једини који радите у интересу запослених!“.

Сви наши активисти, који су и до сада радили искрено, радиће и даље и без плаћеног одсуства, никада нисмо били синдикат који је уживао привилегије и користио силу и моћ која извире из блиских поданичких односа са послодавцем, већ смо уживали углед због нашег начина рада који се неће променити ни сада!

Ваша  законом загарантована права и даље ће бити наша основна брига!

Никоме у врху министарства није у интересу да МУП добије још један репрезентативан синдикат. Данас, када је Полицијски синдикат Србије протеран на улицу, потписом оног другог, репрезентативног квази-синдиката, послодавац, практично без икаквог отпора, доноси правилнике и друге акте лоше по запослене. Признавањем статуса нашем синдикату, то ће се променити – биће потребна два потписа за сагласност на ПКУ и било који други акт, а наш потпис неће бити бланко, наш печат неће становати у Кабинету и бити „на изволте“.

Схвативши да нам овај пут репрезентативност не могу оспорити, послодавац и квази-синдикат су се ујединили, не да се боре за боље сутра запослених, већ против ССП. То само значи да смо озбиљан противник, да нас виде као велику опасност и гаранта да запосленима сутра буде боље.


Обавештавамо вас о новим адресама наших канцеларија у Београду, Новом Саду и Нишу.

Канцеларија синдиката у Београду, од данас се налази на адреси Вишеградска 6/II, у приземљу стамбене зграде, позиционирана у непосредној близини неколико објеката МУП: Полицијске станице Савски Венац у којој је и обрачунска служба целе Полицијске управе за град Београд у Савској улици, Јединице за обезбеђење у Сарајевској, зграде МУП у Кнеза Милоша и Завода за здравствену заштиту у Дурмиторској. Тамо вас чека наша колегиница Мира у времену од 07,30-15,30 часова, сваког радног дана, а број телефона у канцеларији је: 011/362-98-61.

Положај канцеларије у Београду

Канцеларија ССП у Новом Саду, од данас није на адреси у ул.Павла Папа бр.46, а нова локација је у близини, неколико стотина метара даље, у ул. Арсе Теодоровића бр.5 канцеларија број 13 у приземљу пословне зграде НИС-а (из улице Павла Папа трећа лево гледано од Булевара Ослобођења). Са радом у овој канцеларији почињемо од понедељка, евентуално уторка 06.06.2017. године а до тада све информације и помоћ можете добити од председнице РЦ Нови Сад на познате бројеве телефона.

Положај канцеларије у НовомСаду

Нова локација канцеларије у Нишу, од данас, 01.06.2017. године, уместо у згради ПУ Ниш, јесте непосредној близини у Тржном центру „Калча“, на другом спрату, локал L-2. Тамо вас чека наша колегиница Марија у времену од 07,30-15,30 часова, сваког радног дана.

Положај канцеларије у Нишу.

О новој локацији канцеларије у Ужицу накнадно ћемо вас обавестити.

Једини који није на продају, ваш ССП!