Skip to main content

Ко из МУП прислушкује Николића и Вучића?


Изјава председника државе Томислава Николића и министра одбране Александра Вучића, да су прислушкивани из врха МУП-а може негативно да утиче и допринесе паду угледа у државне институције, Владе Републике Србије и Министарства унутрашњих послова.
Полазећи од претпоставке да су наводи о прислушкивању тачни, овакве информације не би смеле да излазе у јавност до окончања поступка. Уместо тога, зарад популизма и подизања рејтинга, данас се користе као перфидно оружје у пропагандном рату између државних функционера, политичара и појединаца.
Јавно изношење непотпуне информације да је једна група по налогу МУП-а прислушкује највише државне функционере, оставља простор за спекулације, нагађања и доприноси рушењу угледа Министарства унутрашњих послова и њених запослених.
У целој причи остаје нејасно, да ли су се предметни прислушкивали по налогу суда или самовољно злоупотребом овлашћења и положаја појединаца у МУП? Ако се ради о самовољи и кршењу закона, захтевамо од оних који поседују информације да их јаво обелодане, с обзиром да су кренули у медијски рад против полиције. Захтевамо да се објави име и презиме лица из врха МУП који је дао налог да се незаконито прислушкују највиши државни функционери те ако има елемената утврди кривична одговорност!
Било би неозбиљно да се у будућем периоду начини политички компромис, да се на удару моћника и закона нађу обични радници који су извршавали налоге својих шефова, а да се налогодавац амнестира зарад „виших интереса“.
Такође, треба направити јасну разлику, да ли су председник Томислав Николић и министар одбране Александр Вучић прислушкивани, или се ради о некој другој ствари а то је увид у евиденцију телефонских бројева који су остваривали позиве са господином Николићем и Вучићем, што није исто.
Број: 130и/012
Београд, 02.11.2012. године


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ