Skip to main content

Код шефа „испливао“ украдени пиштољ!


Поводом текста који је јуче објављен у дневном листу „Ало“ под насловом: МУТНЕ РАДЊЕ У БЕОГРАДСКОЈ ПОЛИЦИЈИ: Код шефа „испливао“ украдени пиштољ!, неопходно је појашњење. Наиме, ССП сазнаје, из прве руке, да се никако не ради о полицијским службеницима Полицијске управе за град Београд, нити неком „шефу“ у тој управи. Поуздано знамо да се ради о начелнику једног Одељења које формацијски припада истоименом Сектору при седишту МУП. Дакле наведени „љубитељ ватреног оружја“ није радник ПУ за град Београд, те је тај текст непотребно бацио сенку на ту управу у целини.

Ради потпунијег увида у инцидент преносимо цели текст са сајта „Ало“, објављеног у потпису Е.С.


Радник једне београдске полицијске станице пријавио је прошле недеље својим колегама да му је обијена службена касета и да му је украден службени пиштољ! Случај је добио на тежини када је нестало оружје без икаквог објашњења и мимо процедуре покушао да му врати његов претпостављени!

– Када је приметио крађу, позвао је дежурног полицајца и заједно су констатовали да је касета отворена. Једино што је недостајало из ње био је службени пиштољ. Одмах је направљен записник, који је предат писарници – објашњава саговорник „Ало!”.

Он истиче и да је механичар, осим записника, цео случај пријавио и инспекторима у подручној полицијској станици, који су започели истрагу како би утврдили ко је однео његово оружје.

nestanak-oruzja-1
– Како је истрага кренула почетком ове недеље, тако га је начелник одељења позвао код себе у канцеларију. Прво га је питао зашто је службени пиштољ држао у касети, а не код куће. Када му је одговорио да код куће није имао добре услове за чување и да је мислио да је оружје безбедно у службеним просторијама и службеној касети, шеф му је рекао да ће му вратити оружје. Међутим, није желео да објасни како се пиштољ нашао код њега, па су тада између њих почеле да севају варнице. Револтиран, механичар је одбио да преузме оружје, уз објашњење да није сигуран да пиштољ у међувремену није коришћен у криминалне сврхе. Тражио је да се испоштује процедура, а те речи су толико изнервирале његовог шефа да му је запретио да ће га он лично запамтити и уз псовке га избацио из канцеларије – препричава овај несвакидашњи догађај наш саговорник.

Механичар је цео случај представио и Одељењу за контролу законитости у раду у полицијској управи Београд и у Управи полиције.

Сви да врате оружје

Саговорник „Ало!” објашњава да су током НАТО бомбардовања и механичари запослени у полицији задуживали службено оружје. Тако је оружје задужио и механичар чији је пиштољ нестао из касете, јер је током бомбардовања био распоређен на Косову. Епилог ове афере јуче је добио још једну страну. Како сазнајемо, начелник је након овог скандала наредио да сви механичари дођу код њега и врате службено оружје.


Напомињемо да Синдикату српске полиције често стижу притужбе наших чланова али и других запослених на рад тог начелника и да ћемо скупљени материјал најпре уступити новопостављеној начелници у министарству, а уколико то не буде довољно, доставићемо га и Сектору унутрашње контроле МУП. Потребно је рећи да инциденти са тим господином нису почели у скорије време, већ да се његова осионост протеже неколико година уназад.

Текст у оригиналу можете да погледате на следећем линку: Kod šefa „isplivao“ ukradeni pištolj!

Служба за информисање ССП


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ