Поштовани,
Секретаријат Министарства упутио је 27.09.2012.године акт 02/1 број 831/12 који се односи на прибављање мишљења Предлога правилника о утврђивању послова који су неспојиви са пословима полицијских службеника.
Сектор финансија, људских ресурса и заједничких послова, Управа за људске ресурсе, својим актом 06/2 број: 5474/2012, од 10.10.2012.године упутила је примедбе на предлог поменутог Правилника.

Синдикат српске полиције проучио је примедбе Управе за људске ресурсе које се односе на Предлога правилника о утврђивању послова који су неспојиви са пословима полицијских службеника које је израдио Секретаријат и сматра да су примедбе Управе за људске ресурсе, изнете у 12 тачака – оправдане.
Сматрамо да се предметни правилник мора много прецизније, јасније и садржајније уредити како би се избегло евентуално произвољно тумачење и штетне последице за раднике.
Синдикат српске полиције ставља се на располагање у циљу заједничког рада и давања мишљења на будућу верзију предметног правилника.
С поштовањем,
Председник синдиката
Глишо Видовић

Comments

  1. По овом правилнику, мој отац, мајка и рођени брат, нити моја деца не могу да се баве самосталном делатношћу због мене. Зато што сам ја полицијски службеник, цела породица треба да испашта. А плата ми је као социјална помоћ и још због мене породица треба да ми постане социјални случај. Значи одеш у полицију и заробиш целу породицу, тј. целој породици вежем руке у вези егзистенције. Који ли је то ”паметни” клинац из МУП-а, који улицу и стварност није ни видео, саставио овај предлог правилника? А тек који ”паметни” су овако нешто могли да прогутају? Зато – синдикат одмах да крене у акцију!!!

    1. ово је стварно неуставан шравилник,,лепо пише у Уставу Републике Стбије,да је НЕОТУЂИВО ПРАВО НА РАД свих грађана и грађанки,а по овоме све нам је забрањено једино Високообразованим кадровима је дозвољено,још гори правилник но што је био,сада свим силама направити платформу и заједничким снагама,са предлозима и изменама и допунама уредити Правилник,једино нам то остаје…………………..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *