Skip to main content

МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР „ХЕРОЈИ ПОМОРАВСКОГ ОКРУГА“


Параћин, 28.10.2022. године – Синдикат српске полиције организовао је први меморијални турнир у малом фудбалу „Хероји Поморавског округа“ у знак сећања на све настрадале припаднике Министарства унутрашњих послова на подручју АП Ким. Сећање на њих не сме да бледи и наша је обавеза да их на овај начин сачувамо од заборава, јер су животе дали за одбрану и безбедност наше Србије. Не заборављамо: Ненада Станковића, Дејана Алексића, Слађана Лукића, Драгана Павловића, Жарка Крстића, Срђана Стојковића, Јовицу Стојановића, Драгана Јоксимовића као и све остале припаднике полиције који су положили своје животе бранећи отаџбину.

На свечаном отварању турнира поред многобројних гостију присуствовали су чланови породице покојних колега, чланови ГО Синдиката српске полиције, заменик председника скупштине општине Параћин Милош Ђокић, члан општинског већа Ненад Атанасковић начелник одељења полиције ПУ Јагодина Дејан Станковић, начелник ПС Параћин Драган Стојиновић, који су се и обратили присутнима.

Након интонирања химне “Боже правде” и минута ћутања за све настрадале припаднике МУП-а, председник Синиката српске полиције Лазар Ранитовић уручио је члановима породица настрадалих припадника полиције плакете а руководство Синдиката је на споменик Палим борцима у ратовима од 1990. до 1999. положило венце.

Ове године на меморијалном турниру у малом фудбалу у Параћину учествовало 9 екипа из Србије и једна из Републике Северне Македоније: СГ РЦ Прешево, СГ ОЖ Ниш, СГ ОЖ Краљево, РЦ Зајечар, РЦ Пожаревац, СГ Шид, РЦ Крагујевац, РЦ Лесковац, СГ Параћин и СГ Незавнисни синдикат полиције Северне Македоније.

У склопу турнира одржана је и Акција добровољног давања крви и такмичење у пикаду за жене:

Треће место у пикаду освојила је Милица Спасић. Друго место у пикаду освојила је Вера Јевремовић. Прво место у пикаду освојила ја Сања Милошевић.

Најбољи голман турнира је Марко Ћирић. Најбољи стрелац турнира је Јован Кршанин. Најбољи играч турнира је Александар Стојановић.

Фер плеј екипа је СГ Независни синдикат полиције Северне Македоније Четврто место на турниру освојила је екипа РЦ Зајечар. Треће место на турниру освојила је екипа СГ ОЖ Краљево Друго место на турниру освојила је екипа РЦ Пожаревац. Победник турнира је екипа СГ ОЖ Ниш.

Отварање турнира:

 Полагање венаца:

Екипе и судије:

 Утакмице:

 Додела награда и признања:

Служба за информисање ССП
Зоран Стојчић


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ