Skip to main content

Меморијални турнир „Хероји Жандармерије“


Београд, 19.05.2022. године, Спортски центар „Раковица“

У организацији Синдиката српске полиције – Синдикалне групе ОЖ Београд, у Спортском центру „Раковица“ са почетком у 09:00 часова одржан је меморијални турнир у малом фудбалу, под називом „Хероји Жандармерије“, у знак сећања на све колеге које су нас превремено напустили.

На церемонији отварања турнира испред синдиката присуствовали су: председника ССП Лазар Ранитовић, чланови ГО ССП Бојан Гогић, Небојша Поповић и Сандри Вучић, председник РЦ Београд Слободан Ћосовић, 16 екипа из различитих градова Србије као  и представник Одреда Жандармерије Београд, потпуковиник Максим Зечевић.

Након слушања химне Србије, уследило је ораћање председника СГ ОЖ Београд Владимира Микића, који је поздравио присутне и захвалио се на доласку. Иако турнир носи име „ХЕРОЈИ ЖАНДАРМЕРИЈЕ“ не смемо и нећемо заборавити све наше драге колеге који су положили своје животе на олтар отаџбине. Посао полицијских службеника захтева пуно храбрости, одрицања и пожртвовања, и може се рећи да није професија већ начин живљења. И управо су таквим животом живели и осморица припадника Жандармерије који су изгубили живот на дужности и то: Милан Вујовић, Ђокица Серафимовић, Љубиша Вељковић, Зоран Ранковић, Јовица Симић, Стеван Синђелић, Зоран Шуковић и Негослав Радојчић. Нека им је вечна слава и хвала.

Након минута ћутања свим погинулим херојима, испред ССП-а кратко се обратио председник Лазар Ранитовић истакавши да ССП никада неће заборавити своје колеге које су оно највредније дали а то је живот за нашу Србију и позвао играче на фер и коректну игру те је и званично отворио турнир.

Фотографије са отварања

На турниру је учествовало 10 екипа и то: СГ ОЖ Београд, СГ ОЖ Краљево, РЦ Нови Сад, РЦ Чачак, РЦ Лесковац, СГ ИЈ92 Београд, СГ Вождовац, СГ Барајево, СГ ЈЗО Београд и СГ Шид. 

Фотографије екипа

Детаљи са такмичења

Пехар за Ферплеј освојила је екипа СГ Вождовац, треће место на турниру је заузела екипа РЦ Лесковац, друго место екипа РЦ Нови Сад, прво место је освојила екипа СГ ОЖ Краљево. Најбољи стрелац Јован Кршанин, најбољи голман Александар Гемовић и најбољи играч турнира је Бојан Врачаревић. Титулиа најбољег судије припала је Владимиру Јаковиљевићу.

Додела награда и признања

Захваљујемо се свим учесницима турнира јер су својим присуством показали да не заборављају колеге који су своје животе дали обављајући службене задатке.