Skip to main content

Милош Кушић пронашао мушку торбицу са великом количином новца и бонова за дизелПредседник синдикалне групе Нова Црња – Синдиката српске полиције, Милош Кушић пронашао је мушку црну торбицу и у њој више од пола милиона динара и бонова за регресирани дизел за више од 9.500 литара.

Кушић је јутрос кренуо на посао  у полицијску станицу Нова Црња- ПУ Зрењанин и свратио у пекару „Диса“ око 7,30 часова како би купио доручак.
Милош Кушић наводи: „Ушао сам у пекару и видео да код стола, на наслону столице виси заборављена мала ручну мушку торбица. Отворио сам је испред продавачице и приметио велику количину новца и бонова за нафту.
Власника смо лако идентификовали с обзиром да су унутра била и лична документа, али по процедури, пронеђене ствари однео сам у полицијску станицу како би пребројали новац и бонове и сачинили записник. Власник је нешто касније дошао до станице и пријавио нестанак, био је врло срећан и захвалан када је чуо да је торбица пронађена и да ће му бити враћена.
У полицијској станици бонови су пребројани и уз потврду враћени власнику који је иначе земљорадник који је кренуо на бензинску пумпу како би преузео нафту за пољопривредне радове. Због хитности сезонских послова бонови су враћени, док ће се новац вратити нешто касније.
Милош Кушић јако добро зна колико пољопривредници тешко живе и колико пронађени новац и бонови значе за почетак сезонских пољопривредних радова, ни у једном тренутку се није двоумио у вези враћања пронађених ствари.
Синдикату српске полиције велика је част је што је управо наш члан и председник једне од више од 50 синдикалних група колико броји наш синдикат, показао изузетно поштење и високу професионалност у овој тешкој економској кризи.
Надамо се да ће овај пример поштења и професионализма бити запажен и у врху МУП и да ће се неко сетити да и овог поштеног човека и колегу примити у свој Кабинет и одати му јавно признање.
 
Број: 52и/012
Београд, 09.април 2012.године


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ