Skip to main content

Министар да заведе ред у МУП-у


grb maliПредседник Синдика српске полиције Глишо Видовић,  честитао је чланству и запосленима у Министарству унутрашњих послова 1. Мај – Међународни празник рада.

Видовић је поздравио одлуку Владе Републике Србије да се радно време у министарствима, посебним организацијама и службама Владе, Републичком јавном правобранилаштву и јавним агенцијама помери и усклади са радним временом лаколних самоуправа, односно од 7:30 до 15:30 часова, што је и била жеља  запослених.

Раније радно време није било одговарајуће за услове рада у Србији већ је одговарало високо развијеним земљама  ЕУ.  Бивши премијер и министар Ивица Дачић уважио је ранији захтев Синдиката српске полиције те је Влада, радно време у Министарству унутрашњих послова синхонизовала са радним временом локалних самоуправа, односно од 7:30 до 15:30 часова што је олакшало рад полиције.

Видовић истиче да га посебно радује усвајање Уредбе о начину коришћења службених возила која ће у многоме допринети смањењу трошкова државне управе. Овом одлуком држава је јасно ставило до знања да ће учинити све да кроз сопствени пример грађанима покаже истинску вољу за променама. Србија је мала и сиромашна земља, ако шведска државна администрација може да функционише са пар лимузина, не видомо разлога да тако не функционише и српска.

Синдикат српске полиције већ неколико година инсистира на мерама штедње и у Министарству унутрашњих послова, пре свега у ограничењу коришћења висококубикажних возила која се налазе на личном задушењу код великог броја руководиоца у Министарсту и која се бахато користе као лична.

Министра Небојшу Стефановића желимо да охрабримо и дамо пуну подршку у настојању да заведе ред у овој области бахатог коришћења службених возила, одржавања и трошења погонског горива где су трошкови и расходи милионски.

Синдикат српске полиције поздравља одлуку министра Стефановића, која је уследила након реакције Синдиката, да се данас у 14 чапоподне састане са свим синдикалним лидерима и изнесе свој план рада и реформисања Министарства унутрашњих послова.

Надамо се да ће министар Стефановић у Синдикату српске полиције видети партнера и сарадника а не противника који ће радити на решавању заједничких проблема у полицији и  друштву, као што су криминал, корупција, непотизам, намештени тендери и сл. Наравно уколико је искрен у намерама да заиста позитивно реформише систем и приватизовану полицију.

Београд, 01.05.2014. године

члан Главног одбора
портпарол Синдиката
 Драган  Жебељан


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ