Skip to main content

Министре, јесте ли још увек ту?


Данас је једном од нападача на колегу Бориса Јевросимова укинута мера притвора и одређено му кућно задржавање уз наногицу! А од саме мере кућног притвора, смешније је само образложење поступајућег суда:
„Мера је замењена из разлога што је овом осумњиченом притвор раније био одређен само због постојања разлога узнемирења јавности, а утврђено је да је у међувремену опао интезитет узнемирења јавности због наведеног догађаја, те не постоји потреба за мером притвора, већ се сврха може остварити мером забране напуштања стана – куће. Указујемо и да, уколико осумњичени прекрши одређену забрану, против њега може бити одређена тежа мера.“

Што би наш народ рекао „свако чудо за три дана прође“, слегла се прашина, настављају по старом! Још једном шаљу поруку – сезона лова на полицајце и даље траје! Нема ловостаја! Стога смо били дужни да министру унутрашњих послова др Небојши Стефановић јавно поставимо неколико питања:

Министре Стефановићу, треба ли вас подсећати на громогласна обећања уз свечано фотографисање са вашим омиљеним синдикалцем?
Шта сте урадили од тог дана да се нешто промени у односу судова и државе према полицајцима?
Јесте ли поднели неку иницијативу за измене закона?
Организовали неки округли сто на ту тему?
Позвали стручњаке и људе из струке, предложили заузимање става и усаглашавање судске праксе?

Питања су хипотетичка, а одговор не очекујемо, свима је јасно – НИШТА СЕ НИЈЕ ПРОМЕНИЛО, ОПЕТ СТЕ ОСТАЛИ САМО НА ОБЕЋАЊУ!!!

Имате и лепе фотографије за успомену, а ССП има образ и част! Ми смо били на улици, испред суда! Изразили смо негодовање и алармирали јавност! Накот тога, позвали смо вас на састанак, тражили разговор о начину изналажења решења за проблем, нисте нас удостојили било каквог одговора. Да ли немате времена за своје полицајце ил нас сматрате небитнима?

Ово данас је директна последица вашег одбијања да се прихватите решавања проблема.

Нема везе, били смо испред суда, доћи ћемо и испред Владе РС!

 Председник ССП
Лазар Ранитовић