Skip to main content

И Родољуб Миловић заслужује чин генерала!


Родољуб Миловић и Борис Тадић на уручењу одликовања

Чланови синдиката српске полиције очекују од министра Ивице Дачића да се приликом унапређивања у виши чин сети и начелника Управе криминалистичке полиције, главног полицијског саветника Родољуба Миловића, односно да ће га ускоро унапредити у чин генерала.
Начелник Управе криминалистичке полиције, организационо је надређен  Служби за борбу против организованог криминала и Националном криминалистичко техничком центру.
Прошле 2011. године, господин Родољуб Миловић указом председника Србије одликован је златном медаљом за храброст „Милош Обилић“ за успшну борбу против криминала.

Сведоци смо да путем медија министар Ивица Дачић веома често истиче како полиција одлично ради свој посао, да су разбијене све криминалне групе у Србији, да су многе криминалне групе растурене, да полиција добија монога признања из иностранства и да је поверење у полицију на завидном нивоу. Међутим, некако се стиче утисак да се један битан човек у целој причи заборавља или ставља у запећак, а то је начелник Управе криминалистичке полиције.
Овог скромног човека нема у медијима, о њему се не пише, он не добија честитке и ако је један од најзаслужнијих људи за многе успешно спроведене акције у борби против криминала.
Управо због свега изнетог, молимо министра Дачића да се сети полицајца -професионалца Родољуба Миловића и његових заслуга у борби против криминала и да га унапреди у заслужени чин генерала.
Родољуб Миловић би био први генерал који би из Управе криминалистичке полиције био унапређен у овај чин. Некако се стиче утисак да политичари воле да се хвале и „скидају кајмак“ али преко туђих леђа, или да унапређују своје миљенике, старешине који се баве другим пословима, а узгред хапсе криминалце.
Сматрамо да је дошао прави тренутак, и да је ред да се по учинку и заслугама одликовани херој Родољуб Миловић, унапреди у виши генералски чин.
Министре Дачићу покажите да у МУП нема миљеника и повлашћених, да се чинови и признања не деле преко „везе“, докажите да у МУП нема подељених струја већ да цените поштен рад и професионализам. Полицајци и грађани то од Вас очекују!
Број: 60и/012
Београд, 14.април 2012.године


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ