Skip to main content

МУП их је набавио, наше је да их паметно користимо!


Данас је први радни дан у којем је наше министарство богатије за 710 нових патролних возила. После дуго година без икаквих а поготово без озбиљнијих набавки, када смо нове аутомобиле виђали само након донација, ово ће представљати заиста велико освежење дотрајалом возном парку. Полиција опште надлежности добиће јак ветар у леђа, док ће припадници криминалистичке полиције и ватрогасно-спасилачких јединица морати још мало да причекају.

Ових седамсто возила ће допринети успешнијем обављању свакодневних полицијских задатака и функционисању службе, те побољшати општу безбедност грађана коју гарантују полицајци у патролама на улици, али под одређеним условима – да је расподела била правична по управама и да речи министра Стефановића заживе у пракси, односно да ови аутомобили заврше на улицама а не у начелничким гаражама. Сигурни смо да ће велики број старешина пожурити да „присвоји“ ново возило за себе и своје најближе сараднике, а да већ коришћена возила предају патролама, по доброј, старој пракси.

С тим у вези председник Синдиката српске полиције Лазар Ранитовић каже следеће: „Седамсто нових патролних возила је заиста велика ствар за полицију, то чекамо већ годинама, небројено много пута смо на нашем сајту указивали на дотрајалост возила у којима су полицајци стављали главу у торбу сваки пут кад у њих седну. О ружењу ионако пољуљаног угледа пред грађанима да и не говорим. Зато сада морамо бити паметни и чувати ова возила као да су лично наша али их морамо и „одбранити“ од старешина. Намењена су за патроле и тако мора бити. Позивамо колеге да нам са терена јављају како је извршено задужење, ко возила користи, ко их злоупотребљава. Руководство Синдиката српске полиције ће учинити све да такве неправилности отклони.“

Служба за информисање ССП


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ