Skip to main content

МУП има чиме да се похвали!


На званичном Јутјуб каналу Министарства унутрашњих послова, као и на званичној Фејсбук страници министра др Небојше Стефановића, пре пар дана објављен је видео запис под именом „Резултати МУП-а у борби против трговине наркотицима и оружјем јануар-октобар 2017.“.

На снимку можемо видети занимљиве фотографије начињене на лицу места приликом заплена дроге и оружја али и приликом њиховог уништавања, могу се видети и цифре које нам показују број појединачних заплена и укупне количине заплењеног оружја и наркотика.

Приказане цифре су заиста за сваку хвалу и сваки припадник МУП-а може и треба да буде поносан на остварене резултате у овој години. Наравно, заслуге су то, пре свега, преданог рада припадника полиције који прикупљају информације на терену. Заслуге иду и руководствима Управе криминалистичке полиције и подручних Полицијских управа која су организацијом посла допринели успешној реализацији сваке од бројних акција. Руководство Синдиката српске полиције овом приликом честита и захваљује се свим колегиницама и колегама који су дали свој допринос за овако добре резултате.

Сматрамо и да свакако треба нагласити велике заслуге које у борби против трговине оружјем и наркотицима има министар Стефановић, који је својим залагањем дао ветар у леђа службама које раде на сузбијању свих видова криминалитета. За такав став и исказану подршку полицајцима ми му одајемо признање, као и за, нешто раније, изречен став да држава неће толерисати нападе на полицијске службенике те да ће стати иза сваког полицајца који часно обавља свој позив.

И у овом видео снимку можемо видети министра Стефановића како каже „Приорит МУП-а је борба против нарко-трафикинга, нећемо стати, бићемо апсолутно посвећени овом послу док постоји и један нарко-дилер који покушава нашу децу на улицама Србије!“.

Даље у снимку можемо чути и да је због трговине наркотицима ухапшено 432 особе а због кривичнх дела у вези са оружјем још 78 лица и ту долазимо до оне ружније стране медаље. Не можемо а да не приметимо како сваком полицајцу остаје горак укус у устима када знатан број тих лица поново среће на улици. Не можемо а да се не запитамо колики је, међу тих 510 лица, број нападача на полицијске службенике? Колики је број вишеструких повратника, извршилаца разних кривичних дела, којима суђења трају годинама?

Свима нама је јасно да проблем лежи у тужилаштвима и судовима, да нема много везе са полицијом и са МУП-ом. Остаје нам да радимо и не губимо наду да ће и томе једном доћи крај. Да ће криминалци почети да бивају осуђени на законом прописане казне затвора, да им неће изнова и изнова проналазити олакшавајуће околности и изговоре ради осуда на казне које су вређање рада полицајаца али и здравог разума свих грађана Србије.

До тада, руководство Синдиката српске полиције ће настојати да у разговору са министром обезбеди још боље услове за рад и већу безбедност сваког појединца.

Служба за информисање ССП
Миле Лазаревић