Skip to main content

На позив Владимира Божовића, делегација ССП присуствовала седници ЦСП


Државни секретар Владимир Божовић, оснивач НВО „Центар за стратешке пројекте -ЦСП“, упутио је позив делегацији Синдиката српске полиције на Ванредну седницу ЦСП.

Ванредна седница Центра за стратешке пројекте одржана је 5.3.2013. године, у 18 часова у просторијама Привредне Коморе Србије.

Испред ССП, седници су присуствовали Глишо Видовић председник синдиката и Драган Жебељан портпарол и председник СГ Београд.

У уводној речи, господин Владимир Божовић је истакао да у будуће неће моћи да буде на челу Центра за стратешке пројекте с обзиром да се налази на функцији државног секретара у Министарству унутрашњих послова и да је због тога сазвана ванредна седница Скупштине на којој ће се конституисати радна тела.

На седници је усвојен стратешки план и програм рада ЦСП, такође изабрани су и органи управљања.

Током говора, господин Божовић је представио резултате рада ЦПС и пројекте: „Дани од страха“ филм о Косову и Метохији и „Арчибалд Рајс, европљанин који нас је волео“. Говорећи о А. Рајсу, господин Божовић истакао је да је првог марта отворио Међународни научни скуп „Дани Арчибалда Рајса“ на Полицијској академији и да се лично заложио да се у просторијама ПА направи легат Арчибалда Рајса који ће бити и изложба са његовим личним стварима.

Обраћајући се присутнима, господин Владимир Божовић поздравио је представнике Синдиката српске полиције Глишу Видовића и Драгана Жебељана и захвалио на доласку и показаном интересовању за рад Центра за стратешке пројекте.

Чланови Скупштине једногласном одлуком, за председника ЦСП изабрали су Ивану Матовић.

За члана надзорног одбора изабран је колега Жељко Бркић.

Током вечери, са новоизабраном председницом ЦСП Иваном Матовић договорили смо иницијални састанак на коме би разговарали о будућој сарадњи, посебно у области: борбе против корупције, подршци реформи Србије, залагању за правну државу, друштвеној бризи о деци, социјалној заштити, подстицању наталитета и др.

Председник синдиката Глишо Видовић истако је да је ССП пре скоро две године започео пројекат „Правда за све“, посебан веб сајт који би се бавио пријавом корупције, кривичних дела, насиља и сл. да је идеја презентована у кабинету министра државном секретару Вањи Вукићу али да помака по том питању није било, односно да је синдикат добио само декларативну подршку али не и вољу да се заиста планирано спроведе у дело.

Договорено је да током наредних недеља организујемо заједнички састанак у циљу проширења сарадње.

Детаљније о Центару за стратешке пројекте можете прочитати на адреси www.czsp.org

Служба за информисање
Драган Жебељан


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ