Skip to main content

Начелниче Смајићу, да ли сте то Ви бежали од полицијског пресретача?


zoran-smajic
Зоран Смајић
начелник ПУ Сремска Митровица

Председник Синдиката српске полиције, г. Глишо Видовић инсистира на расветљавању случаја и процесуирања одговорног лица у вези догађаја од 18.10.2013.године када је полицијски пресретач покушао да престигне и заустави службено полицијско возило.

Права драма одиграла се 18.10.2013.године нешто после 21 час на аутопуту Београд-Загреб када су колеге у специјалном полицијском возилу „пресретач“, уочили аутомобил марке Шкода „Супер Б“ који се коловозом креће изузетно великом брзином. С обзиром да га нису могли сустићи, у потеру су се укључила два „пресретача“ и друга полицијска возила.

Око 21:40 полицијски службеници у „пресретачима“ сустижу сумњивог возача шкоде „Супер Б“ тек у Шиду у улици Цара Лазара испред броја 101, где иначе живи Зоран Смајић начелник ПУ Сремска Митровица који дужи то службено возило.

Око 21:53 генерал Драгиша Симић путем службеног мобилног телефона позива дежурну службу ПУ Сремска Митровица и тражи да се „Хитно упути интервентна полицијска патрола испред Смајићеве куће, односно да се тамо нешто дешава“.

Председник Синдиката српске полиције, г. Глишо Видовић, истиче: „По свим подацима и информацијама са којим располажемо, основано се сумња да је Зоран Смајић, начелник ПУ Сремска Митровица управљао службеним возилом Шкоде „Супер Б“ и да је бежао од патроле полиције. У истражном поступку, објективно треба утврдити да ли је г. Смајић био под утицајем алкохола или опојних дрога. По информацијама које добијамо са терена, ово није први ексцес у саобраћају који је извршио начелник Смајић.

Својим безобзирним и бахитим понашањем, противно закону и кодексу полицијске етике начелник Смајић ружи углед полиције у јавности и даје негативан пример својим колегама и подређенима.

Овакве и сличне примере бахатих, надобудних и свемоћних старешина треба најстроже санкционисати, они морају да послуже за пример осталима да виде шта се дешава са онима који за себе самтрају да су недодирљиви и ван закона.

Ако у овом и сличним случајевима неко покуша да све заташка, поступи супротно законима и професионалном кодексу, плашим се да све дубље улазимо у самовлашће и анархију, а то свакако да не смемо и не можемо да допустимо!“ – наводи Глишо Видовић.

Шеф службе за информисање
Драган  Жебељан

Београд, 20.10.2013. године


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ