Skip to main content

Најава: Састанак са полицајцима са КиМ у Врању


kosovoСиндикат српске полиције одржаће 08.јануара 2014. године јавни састанак са око 300 запослених полицијских службеника МУП Републике Србије који раде на територији АП Косово и Метохија.

Скуп ће се одржати у 11:00 часова у сали ресторана Сан Стефан у улици Пана Ђукића бб у Врању.

Присутнима ће се обратити:
Глишо Видовић председник Синдиката српске полиције;
Владимир Радовановић правни заступник Синдиката;
– представници полицијских службеника који раде на територији АП КиМ.

Да присуствује састанаку позван је и ресорни министар и премијер Ивица Дачић.

Тема састанка је превазилажење проблема који су настали доношењем Уредбе владе о насилном и протвзаконитом пензионисању око хиљаду полицијских службеника који су обављали посао на територији АП Косово и Метохија.

Једнострано и без социјалног дијалога са синдикатима, Министарство и Влада је променом систематизације радних места, укинула радна места полицајаца на КиМ и донела противуставну и противзакониту Уредбу о принудном и присилном пензионисању око хиљаду полицијских службеника.

Синдикат српске полиције поднео је, по хитном поступку, иницијативу за оцену законитости Уредбе о условима за остваривање права на посебну пензију запослених у МУП на територији АП Косово и Метохија.

Позивамо новинаре, сниматеље и фоторепортере да присуствују догађају. Састанак ће бити отворен за јавност. Изјаве се могу добити по завршетку састанка.

Портпарол Синдиката
Драган Жебељан


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ