Ристо Кнежевић

Синдикат српске полиције најстрожије осуђује поступање начелника Управе полиције генерала Младена Курибака, начелника одељења полиције ПУ Нови Сад Стевана Јарића и командира ПИ за пратњу возова Драгомира Радића због суспензије полицијског службеника Ристе Кнежевића.

Полицијски службеник Ристо Кнежевић присуствовао је у полицијској униформи са службеним оружјем, јавном скупу у Београду у циљу очувања територијалног интегритета Србије и против признавања независности самозване државе Косово.

Младен Курибак

На скупу, Ристо Кнежевић је фотографисан у маси како у једној руци носи отворену спомен књигу „Јунаци отаџбине“ посвећену страдалима у НАТО агресији 1999. године, односно убијеним војницима и полицајцима на Косову и Метохији, док у другој руци држи заставу Руске Федерације.

Према нашим сазнањима, овај гест полицајца Кнежевића и фотографија која се нашла у медијима није се допао генералу полиције Младену Курибаку те он наређује Стевану Јарићу да непосредни старешина Драгомир Радић суспендује полицајца Кнежевића.

Кнежевић се позива у просторије полицијске станице и око 20 часова предаје службено оружје, службену легитимацију и униформу полиције. Колико је нама познато, ово је преседан да се на овакав начин реагује и да се суспендованом полицијском службенику одузима униформа.

Стеван Јарић

Против полицијског службеника Ристе Кнежевића надлежни старешина Драгомир Радић, на притисак Стевана Јарића и Младена Курибака, подносе дисциплинску пријаву због сумње на тешку повреду службене дужности,  да се понашао супротно Кодексу полицијске етике, које штети угледу службе или нарушава односе међу запосленима (члан 157. тачка 7. Закона о полицији).

Синдикат српске полиције позива јавност, запослене у Министарству унутрашњих послова, удружења и синдикате да осуде овакав начин гушења слободе мисли, изражавања или говора, коме је изложен полицајац Кнежевић, односно да изврше притисак да се полицијски службеник Ристо Кнежевић врати на посао.

Напомињемо да су полицијски службеници у униформи и са оружјем више пута до сада учествовали на јавним скуповима. Један од примера је скуп подршке полицијском генералу Сретену Лукићу када је у центру Београда 2003. године присуствовало више од 2.000 полицијских службеника у униформи и пуној опреми, ученика Полицијске академије и грађана.

Зато се намеће логично питање, зашто се сада у случају Ристе Кнежевића гуше грађанска права и слободе? Господине премијеру и министре Ивице Дачићу,  Ви сте на потезу, покажите да је ово демократска држава!

Шеф службе за информисање и портпарол
Синдиката српске полиције
Драган 
Жебељан

Comments

  1. Пре две недеље сам похвалио део полиције па ево и данас то чиним и тражим од вас да и ви изађете на улицу и подржите свог колегу али и народ Србије који хоће да очува своју државу од ових петоколонаша , скупите храброс па изађите , а не само да излазите само када треба да се изживљавате на голоруки народ ,. доћиће тренутак када ће мо једни на друге гледати кроз цев оружије , мислите о томе .

  2. Милане Топлице, не дај Боже, не баксузирај, не дао Бог да икад више Србин пуца на Србина и да у Србији буде грађански рат нити било где у србским земљама нити у србској дијаспори.

    1. Nazalost, jos pre 20+ godina je bilo jasno da partizani I cetnici moraju da zavrse ono sto su davno prekinuli, jer Srbi nisu u stanju da zaborave takve stvari. Svako drugo resenje je guranje problema pod tepih I stalno ce k’o bubuljice izlaziti u ovom ili u onom vidu. Ja nisam za to da se ljudi izmedju sebe ubijaju bili koje da su nacije al’ Srbi su izuzetak koji potvrdjiva pravilo. Oni da oproste I zaborave – ne znaju.

  3. ОВО ЈЕСТЕ ПРИМЕР ПРАВЕ ПОЛИЦИЈЕ !!!

    СВАКА ЧАСТ ЈУНАЦИ !!!

  4. Vasi apeli Dacicu i Vladi su veoma prijatni za uvo ali nedovljni. Da li mozete da uradite nesto vise od toga?!?! Slaba je vajda od apela….

  5. Svaka cast za kolegu Ristu !!! Sindikat treba da obezbedi vrhunsku pravnu pomoc ovom hrabrom policajcu, a verujte moze se odbraniti. Kuribak, Jaric i Radic su obicne poltroncine i sistemske gnjide i boje se sopstvene senke. Pametno i na disciplinskoj komisiji samo sve opisati kako treba i ne ulaziti u vatru. Mirno i stalozeno. Iz ovog se moze izvuci i krivicna prijava i zatvor za Radica i Jarica. Sistem je na prvi pogled jak, ali je veoma truo i ako se drzite prava i pravde, garant pobedjujete. Pamet u glavu i osrednji pravnik moze ovaj slucaj lepo da zavrsi, a o vrhunskom advokatu da i ne govorimo. I da ne zaboravim, u krivicnoj prijavi ne treba zaboraviti najvece zlo policije Novog Sada – moralnog pigmeja, gnjide i poltroncine – Stevana Krstica.

  6. Šta bi bilo sa Policijom , kada bi svaki policajac sa sve uniformom radio po ličnom političkom ubeđenju ? Mislim da dotični policajac nije smeo paradirati u uniform jer tada predstavlja državni organ, nego van radnog vremena i u civilu. Znači li to da policajac u uniformi ladno može da uđe u kladionicu da se malo oraspoloži, u kafanu sa drštvom na veselje, na pijacu da malo popazari špecije…?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *