Skip to main content

Најоштрије осуђујемо терористички напад на полицију у Добросину


Синдикат српске полиције најоштрије осуђује напад ватреним оружјем на полицијски пункт мултиетичке полиције у месту Добросин у општини Бујановац који се десио ноћас око 3 сата.
– Свако ко се дрзне да аутоматским оружјем и рафалном паљбом нападне објекат полиције и људе који у њима раде, јасно даје до знања да не поштује људски живот, државу, њене институције и Уставни поредак Републике Србије и томе држава мора стати на крај.
Овакви и слични напади неће, нити могу допринети миру и спокојству грађана а очиглени циљ им је застрашивање и подизање тензија на југу Србије.

Управо због тога, полицијски службеници и чланови нашег синдиката, биће гарант  безбедности свим грађанима Републике Србије а својим личним понашањем свакодневно доприносити јачању поверења у полицију и државу Србију.
Истичемо да у Министарству унутрашњих послова и полицији раде људи различитих националности и вера и то на читавој територији Републике Србије.  То представља очигледан пример заједничког рада, добрих међуљудских односа и функционисања. Пример доброг функционисања и рада су и припадници мултиетничке полиције на југу Србије који су ноћас нападнути.
То показује да тероризам не бира жртве, расу, језик или културу већ има јасан циљ, изазивање панике, неповерења и осећај несигурности и небезбедности и због тога држава и друштво мора изнаћи снаге да се избори са таквим претњама.
Од државних органа очекујемо поптпуну и темељну истрагу у вези овог случаја.
 
Број: 82и/012
Београд, 17.мај 2012.године


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ