Skip to main content

Након протеста, хитан састанак са министром!


Председник Синдиката српске полиције, господин Лазар Ранитовић, упутио је данас допис министром у којем изнео предлог за хитан са делегацијом ССП:

Као што сте упознати, Синдикат српске полиције је јуче у Новом Саду испред зграде судова и тужилаштава одржао протест због учесталих напада на полицијске службенике и (пре)благу казнену политику према нападачима. Протестовали смо и против давања медијског простора криминалцима и њиховог величања.

Протест је био начин да се алармира јавност и да се ствари покрену са мртве тачке. Али, свесни да се овакви озбиљни друштвени проблеми не решавају на улици, већ институционално, након протеста састали смо се са носиоцима судских и тужилачких функција у Новом Саду. То је ипак био састанак само са једним „огранком“ правосуђа, а решавање проблема благе казнене политике према нападачима на полицијске службенике захтева разговоре на вишем нивоу, пре свега са Вама, као челником министарства унутрашњих послова, са министарством правде, са Државним већем тужилаца, са Високим саветом судства и, наравно, са Врховним касационим судом Србије, као највишом судском инстанцом у Србији, а чија правна мишљења и ставови умногоме одређују и фактички обавезују поступања тужилаца и судија.

У том циљу предлажемо да што пре, а у складу са Вашим радним обавезама, овим поводом закажете састанак са представницима Синдиката српске полиције.

Осим ове проблематике предлажемо да друга тема састанка буде и примена Закона о полицији, односно предлози измена и допуна Закона о полицији.

Допис министру можете преузети и у ПДФ формату ОВДЕ

Ministru - zahtev za sastanak