Skip to main content

Напад ватреним оружјем на полицију у Инђији!


Хероји са улице обавили још један успешни задатак.

У Србији ништа ново. Још један напад ватреним оружјем на припаднике српске полиције. Неће бити ништа ново ни то ако кажемо да су полицајци извршили још један задатак, да су наоружаног, пијаног и алкохолисаног безумника савладали и неутралисали у врло кратком року без употребе ватреног оружја и не доводећи грађане у опасност. На жалост, није ништа ново ни то да су на тај задатак упућени без преко потребних панцира и друге опреме која се подразумева у оваквим ситуацијама у свим савременим полицијама света.

За успешно обављени посао полицајци ће бити награђени увећањем личног дохотка за 20 процената за овај месец. Да ли само толико вреди живот једног полицајца!!!? То је свакако нижа цена коју ће држава платити од оне коју би требало да издвоји за један панцир. Уз то, свакако је то мање од новца који сваког месеца држава већ издваја за гомиле „фотељаша“ који сами себи или једни другима, сасвим свеједно, потпуно неконтролисано додељују као награду из месеца у месец, из године у годину, без престанка, у континуитету. Ти „хероји рада“ су, очигледно, овој држави потребнији од наших хероја са улице.

Како Служба за информисање Синдиката српске полиције сазнаје, поменути инцидент се догодио синоћ, 19. септембра 2013. године, у близини аутобуске станице у Инђији. Око 20,40 часова Дежурна служба ПС Инђија је од власнице угоститељског објекта „Код Вишње“ добила пријаву да један мушкарац у алкохолисаном стању, из унутрашњости објекта пуца ватреним оружјем у излог, чиме је била угрожена и безбедност случајних пролазника на улици.

На лице места је прва дошла једна саобраћајна патрола, а одмах за њом и припадници интервентне јединице. Приметивши долазак полиције, алкохолисани С.Б. (46) из Инђије, истрчао је из угоститељског објекта, претрчао преко пута до кладионце „Балкан БЕТ“, све време носећи са собом пиштољ калибра 7,65 мм. На наредбу полицајаца да баци оружје, именовани је уз псовке повикао „Убијте ме!“ и испалио 4 хица у правцу полицајаца, који су били заузели заклон иза својих аутомобила. У тренутку када је из џепа извадио нови оквир са мецима у намери да поново „напуни“ пиштољ, полицијски службеници су се бацили на њега, савладали га физичком снагом и неутралисали опасност по себе и грађане.

Према неким информацијама С.Б. је у објекат „Код Вишње“ дошао у видно алкохолисаном стању, а претходно је обио кућу свога брата и из ње изнео ватрено оружје. Свој пуцачки пир је започео када су у угоститељском објекту одбили да га услуже, управо зато што је био у алкохолисаном стању.

Синдикат српске полиције најоштрије осућује сваки вид напада и спречавања полицијских службеника у обављању службене радње и захтева да се таква лица примерно казне, као што је то случај у другим земљама света.

Све честитке нашим херојима са улице, међу којима је било и чланова нашег Синдиката, а за руководство Министарства и Полиције само једно питање: „ДОКЛЕ, ВИШЕ?“ 

Генерални секретар
Синдиката српске полиције
Лазар Ранитовић

Ужице, 20.09.2013. год.


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ