Skip to main content

Нашем уваженом директору!


veljovic-kuca-golija-foto-dado-dilas-1378899321-364671Господине директоре,

Са задовољством прихватајући Ваш позив да заједнички поделимо судбину народа, замолили бисмо Вас, да своју спремност за оно што се предложили покажете тако што ћете поделити судбину ваших потчињених полицајаца:

1. Сутра, када Вас Ваш надређени буде позвао да Вам изда наређења за тај дан, кажите да сте у штрајку и да ћете се придржавати минимума процеса рада (који иначе у МУПу не постоји), у знак подршке захтевима синдикалних представника, односно већине запослених у Министарству.

2. Од Ваших 150 и нешто хиљада динара плате, одвојите две трећине и поделите по 5000 динара најбољим полицијским службеницима у Србији по Вашем избору. Остаће Вам више него нама, али ће и то бити доказ да сте са нама и да делите нашу судбину.

3. У складу са „реалним економским приликама“ које помињете, одрекните се коришћења службених аутомобила за долазак и одлазак са посла, пријавите се код Ваше секретарице за путне трошкове, и тако ћемо поверовати да сте један од нас и да сте спремни да „заједнички делимо судбину народа“, па и дванаестомесечно чекање на путне трошкове.

4. Омогућите и нашим синовима и кћерима да имају плату као што сте омогућили неким члановима Ваше породице. Плату од више хиљада евра, па макар и у Србији, не мора у Русији и не мора код Богићевића, и постаћете наш најомиљенији директор, доказаћете свима да сте заслужено два пута постављани у чин генерала.

5. Упутите нас, молимо Вас, како сте успели да превазиђете ситуацију у којој су 4 полицијска генерала под Вашом командом смењена, а Ви остадосте неокрњена угледа. Можда нам Ваше искуство буде било потребно кад будемо морали да избегавамо замке које нам министар спрема.

6. Поделите са нама шта се дешава са кривичном пријавом коју су овлашћена службена лица УКП Небојша Т. и Дејан Т. поднели 17. јуна 2009. године Окружном јавном тужилаштву против неког Милорада, Горана и Родољуба и др. Због умешаности у корупцију и малверзације са имовином МУП-а у вишемилионској вредности, а што је како сазнајемо заташкано управо из Вашег Бироа. Можда то можемо искористити да предупредимо неке потезе које министар планира да спроведе против синдикалних функционера и учесника у штрајку. Тиме бисте спречили гласине да сте своје место сачували само зато што вас политичари због овог и сличних ствари имају у шаци.

7. И на крају, али не и последње, да ли сте спремни да као прави хришћанин поделите своју имовину са нама, правом и фактичком сиротињом?

Господине директоре, Ви сте полицајац, професионалац, као што смо то и ми. Синдикални захтеви немају никакве везе са политиком, ми се политиком не бавимо. Немојте ни Ви. Станите и будите уз Ваше колеге који су за ову земљу дали све што су могли,  не штедећи здравље и живот. Ред је да се и држава одужи бар мало, да полицајцима пружи основне услове за рад и живот. Тражимо само основно,  право на живот достојан човека, непоткупљивог професионалца.

Ваши полицијски службеници
који очекују да будете са њима и уз њих
као што су и они били са Вама и уз Вас!

САОПШТЕЊЕ

Директор полиције Милорад Вељовић позвао је  полицијске синдикате да  послушају министра унутрашњих послова др Небојшу Стефановића, прекину штрајк и  врате се својим полицијским активностима.

Директор полиције поручио је синдикатима да је полиција  у служби грађана ида је њихова законска обавеза да штитепре свега, њихове интересе.

„Штрајком нећемо решити наше заједничке проблеме. Сви заједно морамо имати у виду реалне економске прилике у којима живимо и заједнички морамо делити судбину народа“, поручио је директор полиције.

Београд,
Број: 508/14
03. октобар 2014. године


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ