Наставак утврђивања репрезентативности Синдиката српске полиције претворио се у фарсу у извођењу Радне групе МУП и Независног полицијског синдиката Србије и његовог председника Момчила Видојевића. Наиме, за данас је било заказано упоређивање “старости” приступница чланова који су упоредо у чланству Синдиката српске полиције и поменутог синдиката. Договорено је са Радном групом и да представници оба синдиката дођу са издвојеним и по одређеном редоследу сложеним приступницама, ради ефикаснијег рада и убрзавања поступка.

Али наравно, ни овога пута, договор није испоштован. Представници НПСС су дошли без издвојених приступница, са нечитљивим фотокопијама са којих се нису могли несумњиво исчитати потребни подаци. Упркос томе Председник ССП Глишо Видовић је пристао да се почне са упоређивањем. Међутим, након првих пет приступница где се упоређивањем утврдило да су млађе оне које припадају ССП, поменути председник НПСС је направио малу представу и затражио заказивање наставка рада за неки други дан. Када му је затражено да одмах донесе оригиналне приступнице јер му се канцеларија налази у истој згради где се и састанак одржава, он је то одбио уз поруку “нема журбе, може ово да траје до краја године” и затим демонстративно напустио састанак.

Но, право изненађење и истински шок тек долазе. Уместо да председавајући, мирно и једино логично, констатује да је наведени синдикат самовољно одустао од даљњег оспоравања репрезентативности ССП и закључи дањашњи рад, председавајући заказује нови састанак са истим синдикатом за петак 21. март 2014. године?! Ако је и од ове и овакве комисије – много је заиста! Шта би још требао да уради поменути “синдикалац” да би га ова стручна екипа у Радној групи искључила из даљег поступка?!

Од првог састанка јасне су биле намере Радне групе МУП и велике већине представника других синдиката: опструкција и одуговлачење поступка. Играње са нервима руководства и чланова ССП. Циљ им је провидан, желе да се револтирани таквим понашањем и понижавањем повучемо из поступка и не добијемо заслужен статус репрезентативног синдиката. Заборављају да смо ми у ССП навикли на, слободно то можемо рећи, непријатељски став послодавца према нама. Никада нисмо поклекли у борби за заштиту права запослених па нећемо ни сада.

Поручујемо им јасно и гласно: Господо, репрезентативност су нам дали и утврдили наши чланови којих је више од осам хиљада, сваког дана све више и више нас има, врло брзо ће нас бити и свих девет хиљада. Ви сте ту да тој непобитној чињеници само дате формалну потврду.

 

Служба за информисање ССП

Comments

  1. SMATRAM DA ODMAH I BEZ ODLAGANJA TREBA PREKINUTI SVAKI DALJI RAD SA OVOM TZV. ”RADNOM GRUPOM” (MOŽDA ZAISTA I JESTE NEČIJA RADNA GRUPA) I ZAHTEV ZA UTVRĐIVANJE REPREZETATIVNOSTI PREUSMERITI NA ODBOR, U SKLADU SA ZAKONOM O RADU. TI MINORNI LIKOVI POPUT NEKOG MOMČILA VIDOJEVIĆA I NJEMU SLIČNI, ZAISTA NE ZAVREĐUJU DA BILO KO OZBILJAN NA NJUH TROŠI ENERGIJU I ZNANJE. UOSTALOM, KOLIKO ZNA O POSTUPKU I PROCEDURI UTVRĐIVANJA REPREZENTATIVNOSTI NAJBOLJE SVEDOČI NJEGOVO MIŠLJENJE (???) DA OVAJ POSTUPAK MOŽE TRAJATI DO KRAJA GODINE.
    U VEZI SA POSTUPANJEM PREDSEDAVAJUĆEG RADNOM GRUPOM SMATRAM DA TAKOĐE NE TREBA DALJE POLEMISATI, TO JE, ILI KVAZI PRAVNIK, ILI POSLUŠNIK NEKE SIVE EMINENCIJE – A U SVAKOM SLUČAJU TREBA DA SE POSTIDI DIPLOME PRAVNOG FAKULTETA KOJU POSEDUJE.
    ADVOKAT I PRAVNI ZASTUPNIK SSP VLADIMIR RADOVANOVIĆ.

  2. срамно да срамније не може бити од режимског синдиката. да није тако не би ми били доведени на просјачки штап, понижени и обесправљени. па погледајте само изјаву од прекјуче надамо се већ бившег државног секретара вукића у гласилу снс информеру да полицији треба повећати плате јер су будућност државе. каква иронија,па где је био за ових 6 година да нам повећа плате, сетио се сада кад губи привилегије. е такве су они синдикате стварали

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *