Skip to main content

НЕ ДОЗВОЉАВАМО ОМАЛОВАЖАВАЊЕ ПОЛИЦИЈЕ !


Министарство унутрашњих послова у протеклом периоду је уложило много труда и времена како би у потпуности вратило поверење у полицију која часно и одговорно обавља своје задатке и брине о безбедности свих грађана и њихове имовине.

Синдикат српске полиције од свог оснивања се бори да професионализам мора доћи на прво место, што се у великој мери данас и дешава, a сигурни смо да у систему као што је МУП који броји преко 40.000 запослених има појединаца који мање заслужују да носе нашу значку поред срца па зато и наводимо стару народну изреку „У сваком житу има кукоља!“.

Данас када се у великој мери враћа поверење у наше полицајце који су, поред до сада редовних послова и задатака, свакодневно у великом броју присутни у основним и средњим школама на подручју читаве државе и истовремено темељно проверавају сваки комад оружја, нећемо дозволити да служе за обрачуне у дневнополитичком животу. Такође инсистирамо од свих медија да на основу појединаца не генерализују све запослене у нашем министарству већ да прецизно наведу сваког појединца за којим располажу са одређеним сазнањима да није достојан ношења полицијске униформе и исто тако указујемо да им је на располагању тужилаштво које ће сваку њихову сумњу у потпуности проверити, ако су им сазнања утемењена на доказима.

На крају, Синдикат српске полиције осуђује јучерашњи текст објављен у једном недељнику којим се омаловажавају сви запослени у Министарству унутрашњих послова јер је недопустиво да се због појединаца који су прекршили закон етикетирају сви они који су се поштено и посвећено ставили у службу своје државе и њених грађана а ради се о школованим професионалцима који својим знањем и искуством утичу на унапређење рада и статуса припадника МУП-а. У наредном периоду очекујемо од медија да у својим текстовима буду обазривији и објективно сагледају сваку конкретну ситуацију.

СИНДИКАТ СРПСКЕ ПОЛИЦИЈЕ
председник

Лазар Ранитовић


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ