Skip to main content

Нестручност или бестидност? И даље се боримо!


svetlana-tratar
Светлана Секуловић

Више месеци траје правна борба Синдиката да се нашој колегиници Светлани Марковић омогући право на рад на радном месту по решењу о распоређивању. Она је распоређена 01.06.2012.године као управник ресторана 13.мај у Батајници, на том радном месту никада није радила, начелница Управе за послове исхране и смештаја Наташа Нешковић, као и Жељко Којић начелник Сектора за финансије, људске ресурсе и заједничке послове правдају се да је пракса, јача од законских норми.

Kабинет министра
Биро за притужбе и представке
Шефу Светлани Секуловић

 Дана: 27.01.2014.год.
Б е о г р а д

Поштована госпођо Секуловић,

Биро на чијем сте челу до сада је сваки акт Синдиката српске полиције који се односио на притужбе и представке, успешно окончавао ћутањем администрације или одговором који је увијен у „шарену лажу“ са додатком „машнице“ нестручности или намере одбацивања.

Као правник, са завидном биографијом и искуством, верујем да дајете све од себе да у неким другим предметима када се грађани притужују а у којима имате „одрешене руке“, правно знање и искуство користите у циљу правде, а не супротно.

У случају Синдиката, поступате сасвим супротно, незакоње покушавате да озаконите а неправду подведете под правду, као што је то случај и са колегиницом Светланом Марковић. Искрено, не желим да верујем да се због тога осећате добро, да Вас стручност и професинализам, осећај етике и морала не притиска, да се не запитате да ли вреди да свој интегритет, професионализам и морал стављате на коцку само да се не би некоме замерили? Питам се да ли бар поцрвените, да ли Вас обузме стид и срам када напишете онакав одговор и потпишете га? Или Вам је можда функција дража а жеља за положајем надвладава професионализам и морал?

У Вашем одговору износите неколико неистина, а то су:

1.  У Министарству унутрашњих послова,  не постоје описи радних места, у Правилнику о унутрашњем уређењу и систематизацији радних места постоји само делокруг рада и опис организационих јединица. Дакле, у вашем одговору наводите неистину да радна места обухватају описе истих послова, таквих описа нема. Међутим, чак и да постоје описи послова за свако радно место, у правном смислу то је небитна ствар, што као правник требате да знате, осим ако то што сте научили на факултету, намерно занемарујете због неких само Вама знаних ствари. Сваки радник, који има решење о распоређивању, мора обаљати посао на месту на којем је распоређен, уколико постоје потребе службе, раднику се мења решење. Такође занемарујете чињеницу да Марковићева никада и није ступила на радно место за које је добила решење.

 2.  Светлану Марковић није на лични захтев примио на разговор Жељко Веселиновић, већ је захтев за разговор са Жељком Којићем тражио председник СГ ССП, односно моја маленкост и то 13.11.2013.године. Жељко Којић је то одбио писменим актом од 18.11.2013. године. Предходно, госпођа Марковић је тражила пријем на разговор код Наташе Нешковић 28.10.2013.године, али није удостојена одговора. Жељко Веселиновић је на разговор позвао Светлану Марковић после акта председника СГ Београд ССП који је био упућен Којићу, и ако је актом тражено да разговору присуствује синдикални представник. Наравно, то није испоштовано, позив нисам добио већ је позвана само Светлана Марковић. Том разговору поред Веселиновића присуствовала је Наташа Нешковић. То је права и проверљива истина, а не оно што Ви наводите у свом допису.

Молим Вас да у свом одговору не копирате или не цитирате речи Наташе Нешковић и Жељка Веселиновића, немојте вређати моју или било чију интелегинцију преписивањем туђих ставова и мишљења. Пре свега о томе, каква је пракса у некој организационој јединици. Верујем да ћемо се сложити да пракса није јача од правних норми и закона.

Таквим Вашим одговором и ставом који износите у званичном документу, који ће бити јавно обваљен на веб сајту Синдиката, самој себи чините медвеђу услугу. Смејаће Вам се колеге правници који имају слободу да мисле и раде слободно, за разлику од Вас.

Размислите о томе, када на неки следећи акт будете ставили Ваш потпис јер ипак неко све посматра и ствара професионалну слику о сваком раднику, имајте на уму, власт се мења као и руководиоци.

С поштовањем,

Председник СГ Београд
Драган Жебељан

Комплетан предмет који се односи на борбу Синдиката против ветрењача можете преузети ОВДЕ!

Прочитајте одговор који вређа људску интелигенцију!

SCAN_20140127_102159625

SCAN_20140127_102159625_001


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ