Skip to main content

НИЧИЈА НИЈЕ ДО ЗОРЕ, ПА НЕЋЕ НИ СТАРЕШИНСКА, А СИНДИКАТ НИЈЕ ТУ ДА ИМ ОПРАШТА


С обзиром на активно учешће у хајци против чланова Синдиката српске полиције, начелницима и командирима који прикривено или отворено врше притисак на колеге ради исчлањења из ССП, поручујемо да им то нећемо опростити, нити ће их ико моћи да заштити од права и правде.

Напротив, послодавац ће их искористити и пустити низ воду. Већ смо припремили кривичне пријаве против неколико руководилаца, људи су нам дали изјаве, послали су нам, кришом направљене, аудио записе претњи, спремни су да сведоче на суду, доста им је тих једних те истих силеџија!

Управо они који су прошле године стављали људе на „анализу ризика“ само зато јер имају кичму и мисле својом главом, сада ће и сами доћи под удар члана 172. Закона о полицији којем су се радовали, претили њиме непослушнима а и данас га јавно штите!

Батина има два краја, показало се још једном! Ко може да гарантује да појединци са снимака неће постати и звезде Јутјуба?

Као и увек кроз историју и данас се показују оне старе особине српског народа – осећај за правду и инат! Радује нас чињеница да савремени живот и недаће које доноси време либералног капитализма нису иступили ту оштрицу!

Колеге се углавном понашају управо супротно свим очекивањима послодавца – на притисак реагују масовним учлањењима у ССП и исчлањењем из наметнутог им Некадашњег Синдиката Полиције! Џаба сва њихова прича како се ССП гаси, како ће послодавац да нас угаси, све те лажи су излизане, не помажу… Колегинице и колеге су свесне тога ко те вести шири – јајаре, преваранти и хохштаплери који су их раније већ варали и лагали, па се тако и односе према тим вестима!

Нико им не верује, људи ћуте док тирада траје, али им се смеју иза леђа!

Све оне који ових дана полицајце лажу, обмањују и прете, начелнике који командирима дају приступнице НСП са задатком да их врате попуњене у догледно време, све оне који запослене „добронамерно“ саветују да се исчлане из ССП, дакле, све њих подсећамо подсећамо на члан 152. Кривичног законика, који ћемо радо искористити:

Спречавање политичког, синдикалног и другог удруживања и деловања

Члан 152

(1) Ко свесним кршењем закона или на други противправан начин спречи или омета политичко, синдикално или друго удруживање или деловање грађана или деловање њихових политичких, синдикалних или других удружења, казниће се новчаном казном или затвором до две године.

(2) Ако дело из става 1. овог члана учини службено лице у вршењу службе, казниће се затвором од три месеца до три године.

Начелници и командири треба да знају и  да се гоњење за дело из става 1. овог члана предузима се по предлогу а из става 2. по службеној дужности. Такође, подсећамо их на то да ССП на платном списку има 16 правних заступника, а да МУП на суду није добио само онај ко није ни тужио!

И да, уколико су, они који се у тексту препознају, овај текст схватили као претњу – погрешили су! Ово није претња већ обећање да ћемо радо спровести закон, као што то иначе свакодневно радимо на својим радним местима, према криминалцима разних фела!

Чланове и активисте ССП позивамо да нам и даље слободно, без икаквог устручавања, јављају за евентуалне проблеме, достављају доказе, податке о догађајима и сведоцима, уколико се над њима врши било какав притисак по питању слободе избора или опструкција синдикалног деловања.

Служба за информисање ССП