Skip to main content

Нова систематизација – обраћање Заштитнику грађана


Ужице, 22.9.2017. године, – Председник Синдиката српске полиције Лазар Ранитовић данас је упутио допис Заштитнику грађана Зорану Пашалићу. У допису, који можете погледати на приложеним фотографијама, Заштитника грађана упознајемо са дешавањима у Полицијској управи Нови Сад, у којој се на делу спроводи нова систематизација и том приликом долази до кршења основних радних права запослених код распоређивања полицијских службеника.

Оно што нас као синдикалну организацију посебно забрињава јесте да је ПУ Нови Сад пилот-пројекат спровођења нове систематизације целог МУП-а и да у скорој будућности слично могу да очекују и сви остали запослени у Министарству унутрашњих послова.

Синдикат српске полиције свакако подржава преко потребне реформе министарства, посебно Дирекције полиције, не желећи ни једног момента да улази у дискрециона права послодавца. Оно што очекујемо и инсистираћемо на томе, јесте да приликом планираних промена не дође до погоршања услова рада запослених, да не буду оштећени умањењима зарада нити да им буду кршена радна права загарантована нашим и међународним прописима.

Од Заштитника грађана очекујемо да хитно реагује и предузме мере из своје надлежности како би утврдио оправданост наших замерки и тиме спречио да у сличну недоумицу или проблем дођу остали полицијски службеници МУП Србије.