Skip to main content

Новчана казна за физички напад?!


Малобројним колегама који сумњају у озбиљност Синдиката српске полиције и онима пуно бројнијима који мисле да је синдикална борба узалудна, да „врана врани очи не вади“ и да нема сврхе указивати на незаконит рад и злоупотребе појединаца у старешинском кадру, овог пута стављамо на увид доказ да све то није тачно.

Борба није узалудна, упорношћу ССП-а и храброшћу запослених да исправе кичму, да нам се обрате и истрају у својој борби, пре или касније, достиже се правда.

На приложеним фотографијама можете погледати решење дисциплинског старешине којим је помоћник командира Станице граничне полиције Моровић, Златко Перишић, оглашен одговорним за тешку повреду службене дужности и кажњен новчаном казном у износу од 20% плате два месеца. Жалба му није много помогла.

Ипак остаје горак укус у устима да човек који физички насрће на потчињене, удара их рукама и гађа их канцеларијским инвентаром и даље остаје на старешинском радном месту, а самим тиме у прилици да се запосленима свети или поновно посегне за сличним средствима и методама. ССП сматра да таквом човеку место уопште није међу полицијским службеницима а камоли да обавља одговорне дужности и руководи колективом. Но, ту смо да пратимо даљи развој ситуације, да се господин никада не заборави и опет покуша да глуми кабадахију.

Свакако ћемо пратити и оног ко је у тој станици најодговорнији за поштовање реда и закона, онога ко је можда баш својим недоличним понашањем охрабрио овог помоћника да себи да превелика права. Нико није и не сме бити заштићен!

 

Служба за информисање ССП