Skip to main content

Нови Сад: Храбри полицајац ван дужности ухапсио разбојника


Јуче око 19:00 часова једно маскирано лице извршило је разбојништво у необезбеђеном објекту за откуп злата у Новом Саду. Разбојник је дрвеном палицом ударио радницу локала и отео неколико папирних кеса у којима се налазило злато и одређена количина новца. Након извршеног дела, разбојник се упутио улицом где га је приметио полицијски службеник у цивилу, који је био ван дужности и сустигао га.

Код осумњиченог су пронађени украдени предмети, новац и реплика пиштоља.

Храбри полицијски службеник Никола Ц. (26 година), голорук се супротставио разбојнику, онеспособио и задржао до доласка патроле полиције. Никола Ц. је инспектор криминалистичке полиције и запослен је у Полицијској управи Сомбор.

Новосадска полиција одредила је меру задржавања осумњиченом Беочинцу због основане сумње да је извршио кривично дело разбојништва.

Синдикат српске полиције користи прилику да честита храбром полицајцу Николи Ц. који је показао висок степен професионализма и личне храбрости и такав поступак и понашање треба да служи за пример. И ако је био свестан ситуације да му живот може бити угрожен, Никола ни у једном тренутку није размишљао да ли ће сам успети да голорук савлада разбојника, већ је одреаговао онако како би то урадио сваки полицајац-професионалац.

Професионални поступци и дела храбрих полицајаца који свакодневним радом ризикују своје здравље и живот зарад заштите живота и имовине, у многоме доприносе јачању поверења грађана у полицију Републике Србије.

Верујемо да ће надлежна лица у Министарству унутрашњих послова и држави адекватно вредновати и наградити труд и рад Николе Ц. и свих других полицајца који свакодневно, али без медијске пажње имају овакве и сличне подвиге и резултате.

Шеф службе за информисање и портпарол
Синдиката српске полиције
Драган  Жебељан

Број: 01-01/013
Београд, 05.01.2013.год.


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ