Skip to main content

Одржан састанак са представницима БЦБП на тему психолошке превенције


P1020018У просторијама Синдиката српске полиције 21.10.2013. године у времену од 11:00 до 12:45 одржан је радни састанак са представницима Београдског центра за безбедносну политику на тему психолошке подршке и превенције.

Испред Синдиката српске полиције састанку су присуствовали Мирјана Смиљанић, Драган Жебељан, Душан Малешевић, Миле Лазаревић и Милена Марковић.

Из Београдског центра за безбедносну политику састанку су присуствовали истраживачи Саша Ђорђевић и Аурелија Ђан.

Састанак је одржан у циљу идентификације проблема из области психолошке подршке и превенције запослених у Министарству унутрашњих послова а у циљу издавања збирке практичних предлога коју ће финансирати ОЕБС.

С обзиром да је у интересу запослених да се проблем неадекватно организоване психолошке службе у Министарству реши што пре, а да послодавац није начинио конкретне кораке у решавању проблема који се односе на проблеме из надлежности психолошке сужбе, Главни одбор ССП је одлучио да да пуну подршку Београдском центру за безбедносну политику и пружи све податке у вези писања овог стручног рада и препорука послодавцу. Наш циљ је да свим расположивим средствима, јавно утичемо на послодавца да проблем неадекватне психолошке службе реши у што краћем временском року.

Сматрамо да ће извавање збирке предлога практичне политике са темом психолошке превенције и подршке, утицати на послодавца да се прихвати наше предлог за формирање Центране психолошке сужбе у Министарству. У наредном периоду, озбиљно размишљамо да се овом темом позабавимо још студиозније и организујемо округли сто или јавну дебату.

Службе за информисање


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ