Skip to main content

Останимо прибрани, професионални и достојанствени!


Синдикат српске полиције позива на достојанство и разум све учеснике демонстрација широм Србије – омладину и грађане који излазе да искажу свој став али и полицијске службенике ангажоване на обезбеђењу тих јавних скупова. Истовремено упозоравамо на могућност и реалну опасност да ова окупљања народа буду злоупотребљена са разних страна.

Молимо омладину и будућност ове земље, која ових дана протествује, да своје незадовољство целокупним стањем у држави настави да исказује достојанствено и мирно, да не наседне на евентуалне провокације појединаца убачених са циљем да се изазову нереди. Молимо вас, не рушите своје градове, не нападајте полицајце који су ту и ради ваше безбедности. Полицијски службеници раде свој посао, а кроз историју се показало да су великом већином увек били уз свој народ, упркос покушајима злоупотребе полиције и завађања са грађанима!

Позивамо све наше колеге на улици да професионално радимо наш посао, часно и поштено, баш онако како смо то учили у школи. Не наседајмо на провокације, не подлежимо нечасним наређењима, која ће можда уследити. У овом моменту, као и увек уосталом, посебна пажња биће упрта управо у поступање полицијских службеника, ловиће нам сваку грешку и покушаће да је злоупотребе за једну или другу страну. Не дозволимо то никоме!

Сваки евентуални притисак и позив на нечасно или незаконито поступање пријавите вашем синдикалном активисти! Упозорите своје старешине да се тако нешто не сме у уређеној демократској држави каквој сви тежимо!

Посебно упозоравамо све политичаре да унапред одустану од било каквог покушаја утицаја на полицију и наша поступања – радићемо искључиво у складу са правилима професије и Уставом и законима државе Србије! Заборавите на искуства из 90-тих, када је врхушка МУП подлегла притисцима, верујемо да ћемо данас, сви ми, са директором полиције Владимиром Ребићемна челу, бити на висини задатка и сачувати ред и мир у градовима Србије.

На том путу нам треба поверење, помоћ и сарадња грађана!

Председник ССП
Лазар Ранитовић

saopstenje 001

protest2