Skip to main content

ОСУЂУЈЕМО ПОЛИТИЧКЕ ОБРАЧУНЕ НА РАЧУН ПОЛИЦИЈЕ


Руководство Синдиката српске полиције затечено је ниподаштавањем рада и исказаном скоро па отвореном мржњом према припадницима полиције. Свесно ризикујући да будемо увучени у блато српске политике не можемо а да не изразимо  огорчење према онима који тако отворено исказују не само незахвалност за расветљавање кривичног дела извршеног на њихову штету већ отворено оптужују полицијске службенике из Полицијске управе Сремска Митровица да раде у корист владајуће странке, а на штету једне опозиционе.

Баш као што се и у самом старту претпостављало, кривично дело извршено на штету породице госпође Јелене Ристић никакве везе са политиком нема. Извршено је од стране извесног Н.А. који је кључне вечери извршио још неколико кривичних дела на штету неколицине мештана те општине. За само неколико дана, напорним даноноћним радом, полицијски службеници из Пећинаца, којима су у помоћ притекли и полицајци из Руме и Митровице јер је овом проблему дат приоритет, успели су да прикупе довољно доказа против извршиоца и да, жаргонски речено „расветле“ та кривична дела што је и званично саопштио начелник Полицијске управе господин Ђура Мандић.

И уместо заслужене захвалности и извињења полиција сада добија салву нових увреда!

Наравно, не од свих оштећених већ само од политички острашћених који су од почетка настојали да исполитизују овај случај, од полиције направе нераднике и застрашиваче, те тиме придобију јефтине политичке поене. Заиста комично делује питање госпође Грујић „Какав то лопов ништа не украде?“ а чак и безобразно захтев за смену министра унутрашњих послова Небојше Стефановића, испостављен од стране Маринике Тепић, председнице Нове странке за Војводину, поводом обавештавања јавности да је непознати извршилац идентификован.

Госпођи Грујић Синдикат српске полиције може поручити да не знамо са којом врстом лопова је она иначе у контакту, те је сада у некој својој дилеми, али да из професионалног искуства можемо да јој потврдимо да се неретко провалне крађе заврше само на покушају а да извршилац остане празних руку. Нешто мало више на ту тему може сазнати у Кривичном праву.

Госпођу Тепић, која није бирала речи против полицијских службеника ни приликом провале, а још мање сада, након лишења слободе извршиоца, можемо само да осудимо ради ширења мржње према припадницима једне часне професије. Поручујемо јој да погледа мало у историју и увери се колико је припадника полиције дало живот бранивши ову државу, колико их је погинуло чувајући безбедност свих грађана. Можда је, након тога, буде стид својих речи.

Искрено, сумњамо да за стид зна али је слободно можемо упитати: Мариника, у којој сте странци данас?

Председник ССП
Лазар Ранитовић


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ