Rukovodstvo Sindikata srpske policije zatečeno je nipodaštavanjem rada i iskazanom skoro pa otvorenom mržnjom prema pripadnicima policije. Svesno rizikujući da budemo uvučeni u blato srpske politike ne možemo a da ne izrazimo  ogorčenje prema onima koji tako otvoreno iskazuju ne samo nezahvalnost za rasvetljavanje krivičnog dela izvršenog na njihovu štetu već otvoreno optužuju policijske službenike iz Policijske uprave Sremska Mitrovica da rade u korist vladajuće stranke, a na štetu jedne opozicione.

Baš kao što se i u samom startu pretpostavljalo, krivično delo izvršeno na štetu porodice gospođe Jelene Ristić nikakve veze sa politikom nema. Izvršeno je od strane izvesnog N.A. koji je ključne večeri izvršio još nekoliko krivičnih dela na štetu nekolicine meštana te opštine. Za samo nekoliko dana, napornim danonoćnim radom, policijski službenici iz Pećinaca, kojima su u pomoć pritekli i policajci iz Rume i Mitrovice jer je ovom problemu dat prioritet, uspeli su da prikupe dovoljno dokaza protiv izvršioca i da, žargonski rečeno „rasvetle“ ta krivična dela što je i zvanično saopštio načelnik Policijske uprave gospodin Đura Mandić.

I umesto zaslužene zahvalnosti i izvinjenja policija sada dobija salvu novih uvreda!

Naravno, ne od svih oštećenih već samo od politički ostrašćenih koji su od početka nastojali da ispolitizuju ovaj slučaj, od policije naprave neradnike i zastrašivače, te time pridobiju jeftine političke poene. Zaista komično deluje pitanje gospođe Grujić „Kakav to lopov ništa ne ukrade?“ a čak i bezobrazno zahtev za smenu ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, ispostavljen od strane Marinike Tepić, predsednice Nove stranke za Vojvodinu, povodom obaveštavanja javnosti da je nepoznati izvršilac identifikovan.

Gospođi Grujić Sindikat srpske policije može poručiti da ne znamo sa kojom vrstom lopova je ona inače u kontaktu, te je sada u nekoj svojoj dilemi, ali da iz profesionalnog iskustva možemo da joj potvrdimo da se neretko provalne krađe završe samo na pokušaju a da izvršilac ostane praznih ruku. Nešto malo više na tu temu može saznati u Krivičnom pravu.

Gospođu Tepić, koja nije birala reči protiv policijskih službenika ni prilikom provale, a još manje sada, nakon lišenja slobode izvršioca, možemo samo da osudimo radi širenja mržnje prema pripadnicima jedne časne profesije. Poručujemo joj da pogleda malo u istoriju i uveri se koliko je pripadnika policije dalo život branivši ovu državu, koliko ih je poginulo čuvajući bezbednost svih građana. Možda je, nakon toga, bude stid svojih reči.

Iskreno, sumnjamo da za stid zna ali je slobodno možemo upitati: Marinika, u kojoj ste stranci danas?

Predsednik SSP
Lazar Ranitović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.