Skip to main content

Осуђујемо позив на убијање полицајаца!!!


Синдикат српске полиције најоштрије осуђује срамну изјаву извесног адвоката, којем ни име не желимо да поменемо, који је, гостујући на телевизији са националном фреквенцијом, изјавио „Боље је да убијете полицајца него да не платите порез!“

Након ове скандалозне изјаве, која најпре указује на недостатак морала и емпатије за, пре свега, частан позив полицајца, али која указује и на недостатак основне професионалне интелигенције, овај адвокатски анонимус постаде познат под старе дане.

Но, ми нећемо упасти у замку и, због појединца који их срамоти, осудити све друге адвокате, напротив – ми очекујемо да се Адвокатска комора Србије и Адвокатска комора Београда огради од овакве изјаве свог (да ли?) члана који је недостојан улоге било чијег браниоца. Такође, позивамо надлежног државног тужиоца да размотри постојање неког кривичног дела у таквој изјави, којом буквално охрабрује све тајкуне и потенцијалне пореске дужнике да своје проблеме решавају убиством полицајца који, опет по наредби државе, дођу по њих, јер је то по његовом виђењу мање зло.

Подсећамо јавност да живимо у држави у којој је напад на полицајца постао једно од најлакших, скоро безначајно кривично дело, ако је судити по благој казненој политици која је превладала, а да толерисање оваквих изјава у ударним вечерњим терминима на националним телевизијама само помера границе још даље. Ускоро би и убиства полицајца постала уобичајена, свакодневна вест!

Синдикат српске полиције то неће немо посматрати нити дозволити да ико некажњено напада српског полицајца или позива на његово убиство!

Наведена персона је оличење надимка адвоката из америчких филмова. Али и ако је од ђаволовог слуге – много је!

Служба за информисање ССП