Skip to main content

Осуђујемо: Верољуб Стевановић напада крагујевачку полицију!


Поводом јутрошњег гостовања господина Верољуба Стевановића, градоначелника Крагујевца и лидера странке Заједно за Шумадију, који је у јутарњем програму једне телевизије изнео тешке оптужбе на рачун рада полиције, тужилаштва и судства у Крагујевцу, Синдикат српске полиције саопштава:

Најоштрије осуђујемо јавне нападе на крагујевачку полицију и начелника Ивана Ђоровића од стране господина Веруљуба Стевановића.

Из излагања господина Стевановића могао се видети анимозитет према начелнику Ивану Ђоровићу као и према припадницима полиције Крагујевца коју су названи батинашима који штите Ђоровића.

У емисији је приказан кратак филм настао 09.09.2012. године снимљен камером за видео надзор у коме се види група цивила која се гура и кошка. Лица снимљених грађана се не виде, нити се на основу снимка било ко из групе може идентификовати.

Без обзира на ту чињеницу, господин Стевановић тврди да се ради о групи полицајаца која премлаћује  једног функционера странке Заједно за Шумадију.

Господин Стевановић тврди да се обраћао министрима Дачићу и Вучићу, директору полиције Вељовићу и начелнику Сектора унутрашње контроле Опарници и да је предмет против крагујевачких полицајаца у току. А с обзиром да помака нема, Верољуб Стевановић прети процедуром утуживања одређених судија, тужиоца и полицајаца јер сматра да су сви повезани.

Због свега изнетог, сматрамо да је јавно иступање господина Стевановића јасан показатељ да не постоји поверење у рад Сектора унутрашње контроле, тужилаштва, судства и Министарства унутрашњих послова.

Сматрамо да у ствари ради о политичкој пропаганди која има за циљ да дискредитује рад полиције и начелника Полицијске управе у Крагујевцу, тужилаштва и судства, а све због случаја у коме су ухапшени неки од функционера странке Заједно за Шумадију.

Просто је невероватно и не схватљиво да један одговорни градоначелник и партијски лидер показује толико неповерење према државним институцијама, односно да нема поверења у непристрасност извршне власти већ јавним иступањем и претњама покушава да скрене пажњу са случаја његових партијских колега а кривицу свали на државне органе, односно полицију.

Шеф службе за информисање и портпарол
Синдиката српске полиције
Драган 
Жебељан

Број: 09-01/013
Београд, 25.01.2013.год


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ