Поводом најаве одржавања јавног скупа, генерални секретар Синдиката српске полиције, господин Лазар Ранитовић упутио је отворено писмо

– Председнику Републике Србије, господину Томиславу Николићу

– Премијеру Владе Републике Србије и Министру унутрашњих послова, господину  Ивици Дачићу

– Првом потпредседнику Владе Републике Србије, господину Александру Вучићу

 Поштовани,

Обраћамо Вам се овим јавним писмом са надом да ћете разумети српског полицајца.  Полицајца који је на улици полуго, поцепан, бос, слабо плаћен, у дуговима “до гуше”… Полицајца који је слабо опремљен, још слабије правно заштићен од стране државе коју представља и брани.

Будите сигурни, господо,  да ће српски полицајац истрпети све недаће и неправде,  да ће дати свој допринос држави и друштву у транзицији, на путу у Европску унију. Српски полицајац ће обезбедити поштовањe Уставом Србије загарантованих људских и грађанских права, заштитиће јавни ред и мир и спречити хаос на улицама, без обзира на све горе наведено. Српски полицајац ће обавити поверене задатке професионално и у оквиру закона.

Ви сте, господо, веома мудро одлучили да је одржавање геј-параде у интересу државе, а одмах после тога сте храбро објавили да у тој манифестацији нећете учествовати. Од нас српских полицајаца се тражи да је омогућимо и обезбедимо.

Зато готово нестварно звуче речи премијера/ министра унутрашњих послова изречене јуче у једној ТВ емисији високе гледаности и поновљене неколико пута у току дана, а само два дана пред одржавање геј параде у Београду, да гејеви илити педери нису нормални, да он не мора постати геј (илити педер) да би се некоме додворавао и слично.

Па, не мора господин премијер/министар постати геј (илити педер), ево, и ми можемо потврдити да уопште не личи на педера (илити геја), изгледа баш онако… мушки … мачо. Мада, заиста не знамо зашто би његово сексуално опредељење требало било кога да занима, оно не би требало да буде проблем ни за кога.

Међутим, потенцијално велики проблем би могле бити ове његове речи изговорене тик пред одржавање те параде, јер би их неко могао протумачити, не само као директан позив, већ и као дозволу „са највишег места“ за обрачун, па и физички, са „ненормалним“. Није при томе битно да ли се ико од нас интимно слаже са одржавањем параде, битно је то што је ове речи изговорио премијер и министар унутрашњих послова једне земље, човек чија реч има другачију тежину него реч тамо неког написана на неком форуму или изговорена у некој анкети.

Да ли је господин премијер/министар свестан да је Он главни руководилац  неколико хиљада наших (и његових) колега који ће за два дана бити задужени за безбедност учесника параде и осталих грађана на улицама и трговима Београда и да је својим изјавама већ сада угрозио не само њихову  већ и безбедност. Уместо да колегама олакша посао, Он им га отежава, уместо да смирује ситуцију, Он је додатно потпирује. У шта то, г. премијеру/министре, гурате своје колеге док Ви победоносно утекосте?

Премијер/министар унутрашњих послова нема право на такво понашање и на такве изјаве, јер оне могу бити погубне, јер оне могу значити и десетине или стотине непотребно разбијених глава, десетине или стотине поломљених руку и ногу, могу значити обијене бубреге, а можда и нечији непотребно изгубљени живот, чак и код оних који су Му подређени.

Лако је г. премијеру/министру да даје овакве изјаве јер он тога дан неће изаћи на улицу ни као учесник параде ни као полицајац задужен за њихову безбедност. По њега неће бити никаве физичке опасности.

Ми не желимо да било ко буде повређен на улицама Београда тога дана, али посебно смо заинтересовани да ниједан наш колега не буде у ситуацији да му буде угрожено здравље и живот, не желимо такође ни да они, из било ког разлога, угрозе здравље и живот неком другом.

Господо, српски полицајац је и у тежим ситуацијама био на висини задатка, па ће тако бити и у суботу. Упркос лошим логистичким и финансијским условима, професионалност српске полиције и њена посвећеност служби никада се није доводила у питање – напротив,  јавност, грађани и ресорно министарство свесни су да припадници полиције никада нису бежали од одговорности, изазова и комплексних захтева постављених пред њих. Али полицајци не желе да поново буду глинени голубови, а поготово не да их у такав положај доводи њихов министар! Надамо  се да се од нас не очекује да поштујемо законе, правила службе, извршавамо наређења а да при томе не употребљавамо законска средства принуде чак и онда када смо нападнути и када смо угрожени.

Зато,

тражимо од Вас да у овим озбиљним безбедносним изазовима избегавате естрадизацију и егзибиционизам било које врсте, понашајте се као одговорни руководиоци и политичари, а не као „звезде“ ријалитија. Не дозволите да Ваше понашање и ваше изјаве утичу на безбедност, на здравље и живот свих потенцијалних актера параде: ни оних који је подржавају, ни оних који су против ње, ни нас полицајаца. Немојте нас хушкати једне на друге, јер Вам то нећемо опростити.

Тражимо од Вас да и Ви заштитите нас. Тражимо од Вас, као најодговорнијих људи у држави да нас подржите тиме што ћете јавно обећати и запретити онима који се противе одржавању геј-параде; да ће бити процесуирани по скраћеном поступку и најстрожије кажњени сви они који нападну поворку или српску полицију. И тражимо да то заиста тако и буде! Да не остане само декларативно и празно обећање. Конкретно, уколико држава Србија има снаге да ангажује 5.000 полицајаца у циљу обезбеђења геј-параде, сасвим је  логично, да држава Србија такође ангажује за тај дан и бар 50-так судија и тужилаца, који би процесуирали по скраћеном поступку све оне који се оглуше о Вашу Одлуку да се геј-парада одржи.  Доста нам је празних обећања државе која нам већ доста тога дугује, од нове униформе и опреме, преко неисплаћених заосталих новчаних накнада за путне трошкове, ноћни и прековремени рад, рад на дане државних празника…

Геј-парада ће бити и проћи. А онда нам, када обавимо и овај задатак и заштитимо права грађана, предстоји наставак жестоке синдикалне борбе за наша грађанска, људска и радничка права! Нећемо дозволити да се „кола ломе“ преко леђа полицајаца. Немојте заборавити то! Тражимо од Вас да сви надлежни и одговорни коначно почну да одговорно обављају свој део посла у држави, а уколико се деси да на то заборавите, будите сигурни да се Синдикат српске полиције неће устручавати да позове запослене да вас на то подсете.

С поштовањем,

Генерални секретар ССП
Лазар Ранитовић

Comments

  1. Шта направи последњих неколико година шачица, подбрцнутих са запада, хомосексуалаца у Србији без потребе. То нама није потребно, јер се народ дели када највише треба да се уједињује. Због полиције и могућих нереда, због подељених мишљења о паради, вређању религијских и традиционалних породичних осећања већине које је оштро против и због нездраве ситуације овквој манифестацији нема места међу нама. Они су себе сами оваквим арогантним понашањем дезавуисали у Србији, без обзира да ли ће њихово парадирање да се одржи или не.

   1. НАРОДЕ НИШТА ПРОСТИЈЕ. БОЈКОТУЈМО ОВУ ПАРАДУ, И АКО НАМ СЕ СЛУЧАЈНО НАЂУ НА ПУТУ ОКРЕНИМО ИМ ЛЕЂА. СИЛЕЏИЈСТВО И НАСИЉЕ ЈЕ ОДРАЗ НЕ МОЋИ. БУДИМО ИЗНАД ТОГА. ПОМОЗИМО НАШИМ ПОЛИЦАЈЦИМА.

 1. АКО САМ ДОБРО РАЗУМЕО, ВИ ТРАЖИТЕ ОД ДАЧИЋА ДА ВАМ ДОЗВОЛИ ДА БИЈЕТЕ НОРМАЛНИ НАРОД, ШТИТЕЋИ ОНЕ ПЕДЕРСКЕ ПРОБИСВЕТЕ . СУТРА ЋЕ И ПЕДОФИЛИ ТРАЖИТИ ИСТА ПРАВА. О ТОМЕ НИСТЕ РАЗМИШЉАЛИ…

  1. Потпуно си погрешно разумео. Прочитај још једном! Па још једном… па још једном… Не треба њима дозвола од Дачића, ако их неко нападне-нормално је да ће се бранити и нормално је да ће да бију. Него, ако већ није забранио параду, не мора да хушка, већ нека се постави на чело параде или нека узме униформу па у строј.

  2. Normalan narod ne lomi izloge po gradu i ne baca cigle na ljude. I treba da ih biju dok ne budu mogli vise da ustanu sa zemlje, pa onda zajedno da se skupljaju po ulici i pravac u septicku jamu iz koje su izasli..

    1. Hahahaha milaneeeee, onda ti lepo idi u Zambezi, pa tamo uzivaj u nepostojanju parade, jer naravno, nisu normalni nigde gde se ona odrazava. Nemacka nije normalna, Francuska, Spanija, Italija, Hrvatska, Slovenija…

  3. ka prvo PEDOFILIJA,zapamti ovo nije normalna jer se radi o prisiljenom odnosu,odnosno o sexu u kojoj jedna osoba ne pristaje na isti,a to je zlocin,a kada se dve osobe VOLE zapamti i ovo,to NIJE zlocin,a kada saka huligana zeli da PREBIJE I UBIJE dve osobe istog pola koje se VOLE to je ZLOCIN,procitaj nesto o necemu ne idi slep kroz zivot,imas u okruzenju bar trecinu onih koji su okrenuti svom polu ali ti to ne govore jer si GLUP I ZAO da bi to shvatio i prihvatio. i da PARADE CE BITI,A I DA JE NE BUDE,GEJ OSOBA CE I DALJE BITI,a sto je najgore i ZLIH osoba kao sto si ti ce i dalje biti,samo sto vas niko nece da bije tako ”ISPRAVNE I POSTENE” hvala i sve najbolje zelim tebi i tvojim najblizima

   1. pa to je u redu da se volite… i ja volim svog ortaka… odrasli smo zajedno jos od osnovne… volim i ostale drugove sa kojim blejimo u kraju… ali mi ne guramo jedan drugom kurac u dupe…

   2. hoćeš da kažeš da među gej osobama nema zlih ljudi, da su oni zaista svi onako srećni, u šarenim bojama, sa večitom dugom iza njih i obasjani suncem(propaganda-potpuno ista kao propaganda bilo koje sekte).Ja nisam gej, mada nisam ni ispravan i pošten(iskren jesam)pa sam se nadobijao batina od raznoraznih grupacija maloletnika i punoletnih.Hoću da kažem da si ti svojim velikim slovima stvari generalizovao, kao da je sve crno-belo, a ne šareno i u boji duge.Pozdrav i tebi i sve najbolje svim tebi bliskim i dragim osobama.

   3. Muka mi je više o vašoj priči o ljubavi. Kod gejeva se sve, ama baš sve svodi na seks. Idete po svetskim metropolama u gej klubove radi seksa. Ako nema seksa nema ni veze.

   4. Sta ce mo sa INCESTOM?!
    Niko nikog ne prisiljava ni na sta, brat i sestra se istinski vole, oboje su punoletni…
    Po tvojoj definiciji ovo je NORMALNO,zar ne ?
    Ako je normalno, dozvolimo i njima da paradiraju, jer i oni zele da se njihov glas cuje. Ako ovo nije normalno – ZASTO NIJE , kada su svi “uslovi ” ispunjeni?

  4. Pederi se jebu medjusobno i nikoga ne ugrožavaju, dok pedofili zlostavljaju decu. Zato prvi mogu da setaju, a ovi drugi treba da idu u zatvor. To je kljucna razlika, ali polupismeni huligani nisu u stanju to da ukapiraju.

   1. u al si pametan i dok se pederi kako kazes je… to trebaju da pokazu kako je to normalno .Aman glupostima nikad kraja ne seri majke ti

   2. Posto si ti pismen, odgovori zasto je onda incest nenormalan, s’ obzirom da se brat i sestra j*** i pritom nikoga ne urozavaju. Po tebi bi trebao da bude normalan , zar ne, jer je tvoj kriterijum ispostovan!

  5. ko si, bre, ti da odredjujes ko je normalan a ko nije??? idi na casove elementarnog gradjanskog vaspitanja i cuti kad si glup. pedofili siluju decu, lezbejski i gej seks se desava uz pristanak obe osobe i nije kaznjiv ni po jednom zakonu. to sto su crkveni fundamentalizam i glupost u modi, to je druga prica… verovatno ne ides mnogo u skolu, ali, jednom su jednog ubili jer je govorio da je zemlja okrugla a ne da je ravna ploca, kao sto je tad mislila vecina…

   1. nisam protiv toga, ali se ne slazem da je odnos osoba istog pola prirodan i nikada nikog necu mrzeti zato sto je pripadnik lgbt populacije.Nije u redu da se javno istice pripadnik lgbt populacije kroz organizaciju parade ponosa .svi znamo sto je ponos i samim tim izaberite da se promovisete kroz slogan” i mi imamo pravo na ljubav “,te tako necete izazivati bijes kod ljudi koji vas ne vole tj.da mogu ubili bi vas .

     1. Ajde reci mi jednu životinju koja ima homoseksualne nagone. I drugo, jel govorimo o nagonima ili
      ljubavi? Ako govorimo o nagonima onda nemoj da mu pričate o ljubavi.

     2. Joco, kad vec nosis ular, onda ne vredi da te ja sada edukujem. Nemoj jedno odvajati od drugog. Ne budi tako iskljuciv i ogranicen. Gledaj svoje dvoriste, pa onda sredjuj ulicu.

  6. Najpre, oni neće biti normalni narod – biće psihijatrijske slučajeve ukoliko se psihijatrijski slučajevi okupe da biju ove s poremećajem seksualnosti.
   Iskreno, mene, kao homofoba, baš briga za sve te tri grupacije:
   a) najpre me baš briga za ove poremećene budale koje bi paradirale
   b) zatim me baš briga za pandure, kojima je inače osnovna dužnost da brane vlast od naroda (drugim rečima, koji pomažu kod prinudnih iseljenja ljudi iz njihovih vlastitih stanova, privode pred detetom majku koja je “kolegi” rekla “sram vas bilo”, isl.
   c) i na kraju me baš briga za retardirane srpske neonaciste, koji su najbolji marketing LGBT aktivistima, i zahvaljujući kojima LGBT aktivizam u Srbiji cveta. DA VAS NEMA, malo sutra bi iko na njih obraćao pažnju. Šetali bi tu svoju paradu praznim beogradskim ulicama, jer bi ih 90% populacije aktivno ignorisalo (čitaj: normalan svet bi ostao u kućama dok cela ta glupost ne prođe) ZAHVALJUJUĆI VAMA, oni igraju na kartu sažaljenja (jadni mi, naciji nas biju, ugroženi smo)
   Da, činjenica je – vi ste JEDINI koji ih zaista ugrožavaju. Da VAS NEMA, apsolutno ne bi imali osnov da se bune zbog bilo kakve ugroženosti. Da, tražili bi idiotarije tipa prava na brak i slično – ali, dok nema VAS, na koje oni upiru prstom svaki put kad im se ospori “pravo” – niko na te njihove zahteve ne bi gledao ozbiljno. Ne u Srbiji.
   SVAKA njihova idiotarija se može osporiti ARGUMENTIMA, ali jok – čim potegneš argumente, onda te budale kažu “ahaaa, ti si onaj koji bi tukao i kamenovao”. Ne, majmuni, ti što tuku i kamenuju i što idu da “sprečavaju” paradu nisu oni koji barataju argumentima. Jer da barataju, ne bi im bile potrebne palice i kamenje.

  7. A ti sebe smatras normalnim sto podrzavas prebijanje ili ubijanje razlictih od sebe? A sta mislis da ti budes svtsran u kategoriju nenormalnih i na osnovu toga prebijen ili ne daj boze ubijen?

  8. Nista ti moj Nikola nisi shvatio! Za tebe su normalni oni koji krenu da biju homoseksualce i policiju??? Je l to tvoje shvatanje???

  9. Policija stiti ustavm zagarantovana prava i zakon. Policija ne donosi pravne propise (niti ustav, niti zakone) već samo predlaze donosenje odredjenih propisa koji se odnose na njen rad. Nije policija u ustavu, kao najvisem pravnom aktu jedne drzave, proklamovala odredjena prava na seksualno opredeljenje. Ta ista prava im je kao poslanik Republike Srbije dao taj isti gospodin ministar koji zarad prikupljanja jeftinih političkih pena daje izjave tog tipa. Zašto je 2005. godine kao poslanik SPS-a u skupštini Srbije dao glas takvom ustavu?
   Prema tome da rezimiram: Policija ne zahteva niti podrzava tu paradu, čak je 99 % policajaca protiv odrzavanja iste ( ako ne i svih 100%), policija kao profesionalna služba mora da izvrsava zakonom popisane duznosti, a to je da stiti ustavni poredak Republike Srbije u kome je predvidjeno da ti isti “pederi ili gejevi” imaju prava da to budu i da jasno to izraze. Ako je neko krivac za odrzavanje te parade to su ti isti ljudi koji su doneli Ustava Republike Srbije. Policija svakako nije.

  10. Никола нисте схватили поенту писма. Нису то тражили што сте ви разумели !!! Прочитајте још једном , али будите концентрисани док читате !!!

   1. zašto? I pedofilija je seksualna orijentacija. Pročitaj poslednje izjave Richarda Dawkinsa vezano za pedofiliju – ako pedofil samo gura ruku u gaće detetu i ako se ograničava na pipanje, to, po Dawkinsu, spada u blagu pedofiliju i ne zaslužuje društvenu osudu. Dakle, imaš gejeve koji bi silovali nekog muškog, a imaš ih koji su blagi, puni ljubavi isl. Slično je i sa pedofilima.

    Koju ti ključnu razliku vidiš?

    1. Sanja, mani se banalizacije i iskljucivosti. Moje je ustavno pravo da setam u nenasilnoj grupi, ukoliko je sve najavljeno. Ti i tebi slicni mi to pravo narusavate. Narusavate Ustav. Ideja silovanja nije ogranicena na pol niti na seksualnu orjentaciju. Silovanje primenjuju nasilnici. Ideja parade nije nasilje ni prisila. Mani se nebuloza.

 2. ako budu nemiri,to ce mladi i stari al zdravi i normalni sprecavati tu nakaradu,i za moguce nemire bice vlast kriva,a ne ti normalni koji ne zele nakaradu i bolescinu na ulicama srbije u ovom slucaju beograda.stop gej nagarada

  1. Mladi, stari i zdravi NIKAKO ne mogu biti i normalni u slucaju da pozivaju na nasilje ili se tako ponasaju!!!! Pa makar to bilo i zbog parade!!!

 3. “Будите сигурни, господо,  да ће српски полицајац истрпети све недаће и неправде,  да ће дати свој допринос држави и друштву у транзицији, на путу у Европску унију.” Било би смешно да није жалосно. Прво шлихт а онда критика па опет шлихт. Господо пандури ви треба да разазнате међу првима у коју пропаст и издају су водили прошли а нови политиканти настављају. Јел могуће да ви не видите да нама запад одређује ко ће бити изабран овде да владс и да ти исти редовно реферишу о успешности спроведеног плана уз наравно крокодилске сузе да је то све јако тешко и болно о гомилу лажи да то није онако као што изгледа

 4. Да наставим сажето, и ако допре макар и до једног поштеног полицајца или грађанина добро је. Мотате људи да се информишете и о светским кретањима а не само да одрађујете посао и чекате плату, јер јако лоше људе наши политичари следе. Не мисле нам ништа добро “развијени запад” а за србским народом који скапава се неће ни окренути а територија ће им служити за поткусуривање . План је тренутно прешао половину реализацие и изгледа овако завадити народе, најаче народе, тј нас,у региону држат на коленима нон стоп да не би могли да се супротставимо распродаји свега живог укључујући воду, земљиште, ваздух ( прскају скоро сваки дан уз одобрење наших власти), пољопривредни потенцијал хоће да уруше пуштањем ГМО семена, уништиће и доста сељака тиме, продаје се и потенцијал за одбрану народа од зараза и епидемија ( торлак продат), војску готово да ни немамо, , рудна богатства са косова су отели а по сбији ће да покупују за мале паре. Запад је у кризи и требају им ресурси и енергија и вода и храна.Људи праве колонију а не партнера од нас како нам се сервира. Ми нећемо моћи ничим да се одупремо, и Косово је само почетак ово што је у пропреми сада тј комлетна издаја по горе поменутим ставкам ће проћи глат посл тога +++888

   1. Благо теби , да ми је твој мозак да се одморим пар дана. узми мало и читај , а живео сам у САД тако да знам где иду и знам ста причам. Те ствари и подвале се раде и код њих с тим сто је мало суптилније и мање осећају јер су били богата земља али су пандурска и све ће проћи сто су замислили моћници , њима фале ресурси и спремни су да убију ( ако то не видиш на нашем примеру или Либије или Сирије или кога год они узму да “помажу” )уствари девастирају неки народ због тога. истражуј и читај штљ год укуцаш од следећих ствари наћи ћеш неки од одговора и није параноја, ја исто могу да кежем за тебе да немас социјалну интелигенцију, чим немас појма о овим стварима. Ујкуцавај- NWO, chemtrails, GMO, antiglobalisam, water resource privatisation…..

 5. E da je normalnih ljudi,odgovor za svo djubre koje nam salju, sa namerom da uniste i ono malo PORODICE ,da nas podele,zavade,bi bio jednostavno PUST GRAD,i apsolutan bojkot novinica i tv programcica(vesti),pa neka se setaju do mile volje,ako je za utehu makar bi ih noge zabolele,toliko! Sve je to lepo finansirano od vladara, a ovi placeni pijuncici su samo poslusnicki aparat za sprovodjenje plana unistenja ovo malo SRBIJE!

  1. Jadno je, ali jako JADNO vise se pozivati na nekakvu “porodicu” pri ispucavanju licnih patoloskih frustracija prema nekome! Bolje se brini da ti ovi “normalni” sto samo cekaju povod da prave nerede, takozvani “navijaci” ne regrutuju klinca od 10 godina da im obavlja prljave poslove, pa da ti ONI ne upropaste tu porodicu! Ljudi u ovoj zemlji su magistrirali zamene teza!

  2. A da li su isti ti homoseksualci unistili porodice hiljadama ljudi koji su se razveli? Ili one porodice u kojima jedan supruznik ubije drugoga sto moze ovih dana da se svakodnevno procita u novinama? Poremecenost i sebicnost ljudi unistava porodice, a ne neka tamo gej parada.

  3. pa da, pederi su krivi što nam raste broj abortusa iz godine u godinu. pederi su krivi što se većina parova u srbiji odlučuje za jedno dete, jer je dvoje već puno s obzirom kako se živi. pederi su krivi zato što policija mora da ih brani od huligana koji samo čekaju na povod da demoliraju grad.

    1. Kao prvo, u Srbiji je mnogo vise od 3-5% homoseksualaca. Kao drugo, to sto je covek podrzao ideju o ravnopravnosti ne znaci da je homoseksualac. Kao trece, kaze se srpska populacija a ne srbska.
     I na kraju, diskriminacija nije zdrava. Mozda ti jednog dana sin bude peder pa ne sme da ti kaze jer ti takve kao on mrzis i iselio bi ih, a mrzi te u dusi najstrasnije jer ti njega mrzis, iako toga nisi svestan.

     1. Ja se izvinjavam, ali rekoh ako se u SAD-u 4% populacije izjašnjava kao homoseksualno ili biseksualno, to je dovoljno veliki uzorak da može da se uzme kao opšti. Ne sumnjam da vi gravitirate jedni ka drugima pa je u vašim ekipicama taj procenat veći, reče neko gore 30%, ali to statistički nije realno…
      Inače, u pravopisu Vuka Karadžića se kaže “srbski”…
      Ne znam o kakvoj diskriminaciji pišeš, ja lično nemam nikakav problem sa gay-evima, al imam problem sa paradama jer sam ih se nagledao po Kaliforniji i sem prava da se ide gole guzice po ulici, nijedno drugo nije nikad pomenuto. Uostalom imaš na youtube pa gledaj…
      I da zaključim, vrhunski cinizam je da se neko ko se odlučio za besplodan život brine za tudje sinove, možda da nabaviš mačku?

 6. Od predsednika i premijera se ne mora ocekivati da ucestvuju na paradi ali ako su paradu vec dozvolili a od ucesnika se ne ocekuje nasilje treba ih zastiti od eventualnih nasilnika.a Srpska policija s pravom od premijera i ministra ocekuje da nedvosmisleno pokaze da stoji iza njih.i da ocekuje od njih da ce u skladu sa zakonom obaviti svoju duznost.

 7. Bravo i hvala. Vreme je da Srbija postane normalna i uređena država. Daleko smo od toga, ali i prvi korak je velika stvar.

  1. Da… I nikome nije razbijena glava mesarskim čekićem i niko nije napadnut nožem i niko nije prebijen jer se nekome učinilo da gej…

   1. i devojcice su silovane po liftovima, i ljudi su pogazeni automobilima, i nema nasilja na ulicama nezavisno od toga dal su clanovi YANKO-ve populacije, pa sta bi svi trebali na ulicu… da PARADIRAJU, al si pametan… TAJ DAN ZAKRCEN GRAD… LOM SA SVIH STRANA, MINIMUM 5.000 DUPLIH DNEVNICA, UGROZENI ZIVOTI… KOME TO TREBA, jel si peder idi u klub gde se svi skupljaju pa se pravi vazan pred svojima niko ti nece zameriti!

    1. I taj silovatelj treba u zatvor, i ti koje gaze automobilima i svi ti koji izazivaju nasilje. Kao i oni koji tuku nekoga jer je peder.
     To sto je neko peder ne znaci da treba da se krije po gej klubovima nego da zivi normalno! E zato i paradira!

    2. Da nema 5000 huligana koji su najavili nasilje grad ne bi bio blokiran, ne bi bilo duplih dnevnica, ne bi bilo ugroženih života… Ne UBIJAJU pederi već je njima zaprećeno! Ne ugrožavaju pederi tebe nego ti i tebi slični ugrožavate njih!

 8. Ajde prekrstite se – pa ce vam se sve razjasniti! Zalazite tu u kojekakve teme tematike i filozofije. Srpska deca i srpska porodica od zla mora da se brani. Boze pomozi! Svi na ulice!!! +

 9. Obuka iz psihijatrije….. Prvo oni po novom nisu bolesni, vec imaju poremecaj… I jeste, nisu krivi sto su takvi rodjeni…. Ali su krivi sto hoce tako poremeceni da paradiraju…. Ako ne paradiraju zdravi, zbog cega bi paradirali poremeceni? Mozda da bi zdravi ucili po modelu (psihijatrijski termin) od poremecenih? Nema nikakve logike….. I ko ce da plati (makar i po 100 dinara) tu silnu policiju? I ako je to paradiranje normalno, sto ga obezbedjuje 5000 policajaca…. A vi draga policijo ili setajte sa njima, ili ih savijte od batina pa da ovu pricu bar sledece godine ne ponavljamo, ili se sklonite i omogucite da taj posao drugi obave….. Mogli ste se organizovati i na taj nacin, zar ne?

  1. Pobrkala si lončiće! Nije obezbeđenje zbog pedera nego zbog huligana koji su najavili rušenje grada! I, da… promeni fakultet, ošito da ti ne ide kako treba…

  2. Олга, молим Вас да никад немате децу!!! Свако дете које се роди од мајке која је написала ово изнад, нема шансе за нормалног развитка у животу и развиче се као насилна оштечена особа.

  3. Ako si ti psihijatar, Srbija nam je jadnija nego sto sam ja ikada mislila da moze biti.
   Takvima koji prizeljkuju da nekog neko savije i prebije prosto pozelim da im se tako nesto desi i da njih neko presavije od batina, samo zato sto su poremeceni i misle da je okej tuci nekoga.

   Homoseksualizam nije bolest. Nije ni poremecaj. I policija ih obezbedjuje zbog takvih kao vi koji biste da ih tucete. Tako da… ajde sklonite se lepo i pustite ljude na miru pa da policija ne mora da ih obezbedjuje i cuva, i onda necete morati da placate te dnevnice njima.

   1. Ako homosexualizam nije bolest zbog cega su se do pre samo 15-ak godina lecili na psihijatriji???Nego je neko rekao “GEJ JE OK” i sad kao mi svi to tako treba da prihvatimo.Ne oslanjajuci se ni na crkvu ni na medicinu niti na bilo sta drugo nekgo govorim kao covek.Nemam konkretno nista protiv pedera i ne zelim nikom niti zlo,niti batine a po najmanje smrt ali sepuriti se po gradu jer je neko homoseksualac ili bilo sta drugo je pitanje kako zdravog razuma tako i kompletne njegove licnosti.Zamisli kad bi svi koji imaju drukcije razmisljanje od vecine (ili nekolicine,kako hoces) izasli na ulice i trazili neka svoja prava?!Konkretno,ako neko voli animal sex treba da izadje na ulicu i trazi svoja prava i ravnopravnost jer ga neko tamo sikanira zbog toga???!!!Normalno da ga sikanira i da to nece niko uraditi nego ce to lepo sacuvati za sebe i mirna Backa.Ja imam cerku od 4 godine i sigurno ako mi danas sutra kaze da je lezbejka,necu je izbaciti iz kuce ili proterivati iz drzave.Sta je tu je,ali je svakako necu ni terati na ulicu da to javno svima kaze niti cu to odobravati,nego lepo ako jesi uzmi svoju devojku za ruku pa se zatvorite u sobu i radite sta god hocete.Svoje dete volim najvise na svetu i verujem da i drugi roditelji dele moje misljenje ali dajte ljudi budite malo realni,pametni i kulturni pre svega.
    Da li je ikada neko od tih ljudi koji izlaze na ulice procitao Bonton ili ga je neko ucio lepom ponasanju?Ne verujem!!!Dakle,zivite ljudi svoj zivot i pustite druge da zive!!!

    1. Ne šepuri se neko po gradu samo zato što je homoseksualac i da bi to svima obznanio. Paradira se zbog skretanja pažnje na probleme sa kojim su suočeni. I sam kažeš da ne bi izbacio svoju ćerku na ulicu ako bi bila gej ali, da li bi ti bilo milo da je neko izbode nožem zato što mu se učinilo da lezbejka?

 10. ovaj deo me najviše nasmejao : “Полицајца који је слабо опремљен, још слабије правно заштићен од стране државе коју представља и брани.”
  Pa vi da gram mozga imate bili biste VI ti koji će da zabrane Paradu, ili još bolje ne dođete da ih štitite….Dragi policajci države Srbije da li ste hteli u evropu 99te kada su padale bombe po nama? Da li smete u vašim uniformama kojima ste dali zakltvu da kročite na južni deo naše zemlje? Stidite se vaših kolega koji su dali živote za ovu zemlju. Ako je narod jasno rekao NE, i ako nas već prodani političari ne slušaju VI (ili vojska) treba da budeti ti koji će da nas zaštite, a ne da gledate da im ljubite dupe za neki čvarak na uniformi ili kesu eura.

  1. Pa vidiš, zbog OVOG ministra i njegovog ondašnjeg gospodara policajci danas ne mogu da kroče na južni deo zemlje. Nisu pederi potpisali Kumanovski sporazum i pustili snage NATO na Kosovo nego Milošević i mali Ivica.

   1. Sine YANKO tebe bas pogadja ova tema, postajes kao poznati fejsbukas NICIM IZAZVAN pa na sve imas komentar… za Kosovo, kako legenda kaze koja je kruzila Srbijom… Nato je stavio sapu i rekao milom ili silom… Prva sila kad nas je udesila, receno je ocete li sad dati ili da jos malo poravnamo Srbiju… tad je receno pravite bazu… A Rusi… braca zastitnicka samo na papiru… a ti bre zapeo samo peder pa peder…

 11. Gospodine Ranitovicu,

  Ruzno je sto vi sa pozicije predsednika sindikalne organizacije snaga reda ove drzave vredjate gradjane, bez obzira da li su oni pripadnici neke nacionalne manjine, odredjene boje kose ili seksualne orijentacije. Svako ima pravo na okupljanje i zadatak policije je da ga omoguci. U svakom slucaju ste u pravu sto trazite podrsku politicara u obavljanju svoje ustavom i zakonom propisane duznosti. Uvredama ste nazalost sasvim nepotrebno umanjili znacaj vaseg apela za podrsku i umanjili njegovu efektivnost.

  U skladu sa nasim zakonom vlasnik sajta je odgovoran i za sadrzaje komentara, pri cemu moze biti kaznjen za one uvredjive sadrzine kao sto su neki na ovoj stranici. Svoja sredstva bi trebalo da cuva za poboljsanje polozaja pripadnika srpske policije, a ne za placanje kazni zbog objavljivanja nepropisne sadrzine.

  Srdacan pozdrav iz Dijaspore.

  1. Сматрам да нисте добро разумели, нико не вређа другачије грађане и то свакако није био циљ већ нешто друго.

   Веб сајт Синдиката српске полиције не представља јавно гласило и не подлеже Закону о информисању, дакле организација није одговорана за непримерене или противзаконите коментаре појединаца, већ појединац који који их износи у јавност.

   Нисмо одговорни за Коментаре који су са личних налога Фејсбука линковани на сајт нити над њима имамо контролу.

   Сви кометари које уредник сајта одобрава несмеју бити у супротнсти за законима Србије и такви недолични коментари неће бити дозвољени као што је већ пракса.

   Хвала.

 12. Peder ti je ćaća, a gej muškarce ćeš da zoveš “gospoda gejevi” i da staneš mirno kad te Pedžica Azdejković pozove da ti ispipa mišiće.

 13. Savka Vam cast g-dine Ranitovicu, sve ste mu rekli i neka ste. Nije tako samo vama vec svima nama obicnim ljudima i radnicima, igraju se sa nama kao da smo, a izgleda i jesmo, ludi.

 14. Svaka cast g-dinu Ranitovicu lepo je objasnio nase dvadesetogodisnje politicko sivilo…politicari i funkcije se menjaju a narod obrni okreni ostaje gladan,pa gladan.Sad ce gey parada biti aktuelna i prepricavana do nove godine..Tim kvazi manifestacijama i neredima na ulicama se mazu oci narodu da za trenutak zaboravi da nam drzava ode na dobos.A sto se tice gey parade,paradirajte bre ljudi u svojim stanovima,nemojte da ljutite nas vec odavno besne na sve i svasta sto se desava oko nas.

 15. Divne reci nema sta, a sada Vas molim da se istih setite kada tako jadni i ne isplaceni, goli i bosi, krenete da isterujete ljude iz kuca posto su im banke (inace institucije koje se bave krivicnim delom falsifikovanja) krenu u oduzimanje imovine.
  Kada radnici koji su davno ostali bez odece krenu da protestuju na ulicama, a Vasa sluzba u ime prebogatih politickih lidera “stiti” necije interese.
  Razumem u kakvoj ste poziciji, i podrzavam Vas govor, jer je najgore biti tampon zona dveju suprotstavljenih strana, a da vas rukovodstvo zaboravi i jos pogorsa situaciju u kojoj treba da se nadjete.

  Ali Vas, postovani, podsecam da NE ZABORAVITE VASE RECI kada budete izdavali komande za obavljanje onih poslova koji stete gradjane.
  Da se setite reci kada vase kolege podpomazu korupciju primajuci mito da bi okrenuli glavu na drugu stranu.

  S postovanjem.
  Gradjanin.

 16. Svaka čast gospodine, to je ono o čemu ja uporno govorim kada objašnjavam svoj negativan stav prema paradi-izložiti vas,policajce,nepotrebnom riziku zarad paradiranja stotinak ljudi koji ”ne znam šta” pokušavaju da dokažu. Do pre neku godinu klasifikovani su kao bolest,odjednom nisu jer to ludilo nekom odgovara.Sutra će isto tako pedofili da traže svoja prava i svoje parade. Želim Vam da prođete bez problema,da se svi koji su protiv povuku u svoje kuće i radna mesta i na dostojanstven način ”iskuliraju” ovu glupost.

  1. Ti ništa nisi shvatila, Nevena. Nekada je nekome bilo u interesu da to podvede pod bolest na prvom mestu, iako se pre toga nije ni nazivalo imenom. Neki ljudi su se voleli, i to je bilo to. Priča je slična kao sa drapetomanijom, a ti se obrazuj malo po pitanju bolesti i poremećaja, i šta spada u te kategorije a šta ne. Na svu sreću, danas i crnci i gejevi žive sasvim normalno i bez ikakvih znakova poremećenosti, kao i oduvek, osim naravno u nezrelim i neodgovornim društvima, kakvo je srpsko, gde se drugačijim ljudima osporava pravo na dostojanstveno postojanje, i čiji premijer krši Ustav da bi se dodvorio homofobičnoj većini.
   U svakom slučaju, ovim pismom uopšte se ne dovodi u pitanje ni normalnost homoseksualnosti, niti pravo LGBT populacije na mirna okupljanja. Ovde se govori upravo o nasilnicima koji jedva čekaju da im neko iz vlasti da vetar u leđa i aminuje njihovu nameru da izađu na ulice i na najnecivilizovaniji način, krvoprolićem, iskažu svoja neslaganja sa nečijim preferencijama u izboru partnera. Policija, sudeći po ovom pismu, nema problem sa paradom, ali ima, kao što bi svaki normalan građanin trebao da ima, sa huliganima i nasilnicima. Na kraju krajeva, posao policije i nije da odlučuje o tome ko je normalan a ko ne, već da sve ljude štiti od nasilnika, koji svakako ne mogu da budu normalni, jer nasilje NIJE NORMALNO.

  2. Nevena, pedofilija je seksualni odnos odraslog i zrelog coveka i maloletnog deteta. Deteta koje nema nikakvu mogucnost da se brani. Pedofilija je najgori vid silovanja. I to je zakonom kaznjivo.
   Nikada, ali nikada nemojte dozvoliti sebi da homoseksualnost i pedofiliju stavljate u isti rang. Homoseksualnost svakako nije bolest (za pocetak, postoji i medju zivotinjama), dok je pedofilija i bolest i zlocin. Razmislite samo malo, nije tesko i ne boli. A i besplatno je.

   1. парада поноса треба да буде породична шетња и тако то везано за породицу, а не педери да дефилују јел једино што могу да добију од тог њиховог поноса јесте по носу!!

 17. evo ja sam pripadnik lgbt populacije i ja sam protivnik te iste parade, srbija nije mesto za tako nesto, a srbi nemaju mentalitet i nikad ga nece imati da progutaju nesto takvo, i pogledajte bilans iz 2010, oko 150 pripadnika ministrastva unutrasnjih poslova je primljeno na urgentni centar, beograd je razlupan i demoliran, poslata je jako ruzna slika u tu istu eu, cemu? da bi neki organizatori uzeli pare? i da budemo realni, ti koji paradiraju i nisu normalni, u srbiji je skoro 20% lgbt populacije, sto znaci skoro 600000 gradjana, a seta njih 500??? pa sta su ostali budale? izvinjavam se na pravopisnim greskama.

  1. Samo 20%? Mislite 20% hetero i 80% LGBT? :-p

   Uzgred, 20% homoseksualaca i lezbejki među populaicjom nema ni u Amsterdamu i San Francisku, i tamo je broj oko 16 i 14% respectively. Procenat istopolno orijentisanih u opštoj populaciji je oko 4,8% i oko 2,6% biseksualnih. Sveukupno 7,4%.

   Što ni u kom slučaju nije opravdanje za nasilje nad njima (uključujući ismevanje od strane policajca Ranitovića ili užasno i bezobrazno vređanje od strane bucmastog nazovi-premijera Koferče-Dačija)!

   Najzad, uopšte me ne interesuje koliki je procenat bilo čega. Ako 2 čoveka (bilo kog pola) žele da organizuju nekakav skup i uredno su ga prijavila, niko ne sme da skup sprečava — a naročito ni u kom slučaju ne zbog pretnji siledžija. Tačka.

 18. Овај коментар не бих ни остављао да ме није изнервирао синдикалац… Господине Ранитовићу све је то лепо што сте рекли тј управу сте сто посто али дал` сте се икада огласили кад ваше колеге бију невине људе, кад праве прекршаје, продају дрогу ?! Где сте тада?! Да је полиција у служби народа никада ово не бисте ни морали да причате а сада сте у позицији да кукате на вашег главнокомандујућег јер се не зна дал` народ више мрзи (ако могу да кажем мрзи) полицију или педере!!
  А што се тиче Параде… Да се разумемо педера је било одувек, мене лично та популација не занима, докле год такви мене не угрожавају не желим ни ја њима зло, то су већином нормални људи ако изузмемо то што воле исти пол али проблем је у том парадирању, чему то?! Да би за 5-10 год. у документима имали родитељ 1 и родитељ 2. Е то није нормално, то је оно што мени смета, кад прође парада онда оде и све остало у …
  `оћете Параду и све што иде уз то а то што иде уз параду је оно што ће за коју годину да угрози породицу, родитеље (мене) и онда долазимо до тога да ја вас не дирам али ви на индиректан начин мене угрожавате а ја то морам да спречим. Боље будите то што јесте и да вас нико не дира него да чачкате мечку!

  1. Dragi Miloše, takvi ljudi već žive u svojim istopolnim partnerskim zajednicama, što se od braka razlikuje samo po papiru. Taj papir ne stoji u tvojoj kući, i ne otežava ti ni na koji način tvoju odluku da se ti ikada oženiš i osnuješ porodicu, niti bilo kome drugom ko je pronašao svoju životnu saputnicu. Čak, razmisli malo, njih dvojica su dobrovoljno prepustili dve žene tebi, pa ih ženi brate, ko ti brani.
   A ako ti niko do sada nije rekao, i ta veza koju oni imaju i održavaju, takođe je porodica. Mnogi čuvaju i decu. I opet, to ništa ne može da promeni tvoj život, niti može da utiče negativno na tebe niti na bilo koje porodične vrednosti, kojima samo dodaje nove vrednosti.
   Zamisli porodicu kao srećno mesto bliskih ljudi koji se vole i brinu jedni o drugima, unapređuju svoje živote. Zašto je bitno da budu propisane kombinacije polova, ako je sreća moguća u svim varijantama? To već postoji, to je realnost, jedino što fali je zakon koji će takvim ljudima tu sreću priznati, i omogućiti im ono što svaka porodica uživa – pravo na nasleđe, pravo na usvajanje, pravo na posećivanje u bolnici itd.
   A tebe niko ne tera da se odustaneš od ženidbe, kao što ti sigurno nećeš da nateraš nekog geja da se oženi. Ti hoćeš ženu, on hoće muža, obojica se borite za iste porodične vrednosti, i nikako ne može jedan drugoga u tome da ugrozi. Stavi prst na čelo. Ne daj neracionalnom strahu od nepoznatog da ti oduzme moć logičkom rasuđivanja.
   Rekavši sve ovo, gej populacija u Srbiji je daleko od svoje borbe za porodicu, jer se trenutno muči sa samim pravom na dostojanstveno postojanje, kao jedinka. Ljudi poput tebe su rešili da im ne daju ništa, pa ni to, iz straha da će tražiti još. Pa naravno da će tražiti, tražiće sve što imaju svi koji plaćaju porez i vode svoj život na način koji nikoga ne ugrožava.
   A ti sad nađi neke realnije neprijatelje, probaj da braniš pravo onima koji te zaista ugrožavaju, počev od svog poslodavca, lokalnog sveštenika, bučnog komšije, političara, novinara žute štampe, rijaliti šouova, i tako dalje, i tako dalje…

   1. Malo si banalizovao stvari. Ali samo oko prodice nešto da kažem. Ja i moja žena, iako venčani, nismo porodica. Tek kad ostvarimo POROD, odnosno dobijemo dacu, postajemo porodica. Da gejevi usvajaju decu je bolesnije od toga da su gejevi.

 19. Da je Srbija drzava kao sto nije rekla bi STOP i sledecih 100 godina ne bi bilo ni krvavih glava, ni razbijenih izloga. Bas me briga za tzv.gej populaciju i koliko ih ima.Poznajem neke i dok me ne diraju meni ne smetaju, ali praviti paradu i gurati prst u oko onima koji nisu kao oni je ludo i bespotrebno.Sta bi bilo kad bi mi ostali izisli na ulice i skandirali da smo normalni.I previse se prostora daje u medijima svemu tome – ja bih to ignorisala,A policija – pa ne mogu ljudi imati ni slobodan dan zbog necije ludosti, a cekati jos da te i cigla pogodi u glavu dok stitis tamo neke je bez veze.Ne vidim da su im bas neka prava ugrozena i zivot nemoguc pa bolje nek cute i rade sto hoce sa svojim zivotom. Nervozna sam i na samu pomisao kakva ce guzva biti u gradu.
  Mi smo hriscanska zemlja, pa ako im se ne svidja nek idu gde je bolje.A policiji savetujem da odbije da obezbedjuje takav skup pa ako ce se sami stititi nek izvole.

  1. Ne pada ti na pamet da u stvari imaš problem sa onima koji bacaju cigle? Pa i oni su ljudi, ako je takvo ponašanje kažnjivo, treba da se kazne, a ne da se traži problem u onima koji su ih izazvali. Ili to, ili će oni i zvanično određivati ko može a ko ne može da se šeta ulicama. Doći će dan kad će te možda zbog načina odevanja stići cigla u glavu, pa ćeš od navijača dobijati instrukcije kako da izgledaš i kako da se ponašaš, ako preživiš. Što si sama tražila i zaslužila ovakvim izjavama. A ti se samo teši da ćeš uvek biti “normalna” i po meri nasilnika, što ti je baš za ponos. Gejevi sebe smatraju sasvim normalnim građanima, i s punim pravom, za razliku od nasilnika.

 20. Prvo,niko njima ne brani da se vole (sto je neko pomenuo u komentaru) ali ne na ulici,razmislite malo sta bi rekli sutra detetu kad vidi dva muskarca ili dve devojke na ulici da se ljube,kako mu objasniti da da oni kako ste rekli nisu normalni???Drugo,gospodine L.Ranitovicu koga vi branite,koja prava gradjana cete zastititi kad je mali procenat onih koji ce da paradiraju a mnogo veci onih koji su protiv toga???Da ste malo pametni vi bi sami zabranili tu sramotu.Ali kad su policajci i bili pametni???

  1. Eto, lepi Nemanja, ispada da su ovog puta pametniji od većine građana.
   Ako te dete pita za dve tete ili dve čike, reci im da se vole. I da su normalni. I da je ljubav normalna. I da premijer nema pojma šta je normalno a šta nije.
   Ovde se policija ljuti ministru/premijeru koji svoje privatne (pogrešne) stavove o normalnosti iznosi sa odgovorne funkcije, dajući legitimitet ekstremistima (koji dele te stavove) da nastupe u skladu sa njima i primene jedino što znaju – silu. A ti probaj deci da objasniš zašto se neko bije, i da li je to normalno ili ne.
   Usput, obnovi lekcije iz demokratije – ne određuje većina prava manjinama, prava su svima ista. Posao policije nije da stane na stranu većine, nego da mirne građane štiti od nasilnika, uvek i svuda.
   A ako ti se parada ne sviđa, nemoj da ideš na nju, stvar je prosta k’o pasulj.

 21. U EU i svetu zvanicni je stav da je oko 10% populacije LGBT orijentacije. Verovatno procenat u odredjenim drustvima varira do 5% nanize, ali ima ih sigurno toliko. Po vama koji ste protiv parade i po onom sta bi ucinili s njima ispada da 5% populacije u Srbiji treba ubiti.

 22. Meni su i deda i tata radili u policiji. Deda kaze:”U moje vreme, policajac je bio najveci prijatelj gradjaninu i neko kome se potpuno verovalo.” Tata kaze:”Policajac je neko ko obavlja teske poslove, kome je zivot stalno izlozen opasnosti, ali poverenje polako nestaje medju gradjanima, jer se sam policajac promenio.”
  A Vi danas… da ne pricam sta sve radite… Umesto sto pisete da ste jadni i da ste u teskoj finansijskoj situaciji, zapitajte se, sta se to dogodilo pa ljudi vise ne veruju policajcu i zbog cega gradjani vise ne postuju policajca kao pre.
  Moje misljenje, treba Vas tuziti zbog ovog teksta, jer ste podelili drzavu od naroda, a ta dva se ne smeju razdvojiti. Mi smo jedna drzava, jedan narod, nema razlike. Narod je drzava, drzava je narod. Licno ste Vi u ovom tekstu pozvali na nasilje. Narod Vas vise ne postuje, jer ne radite svoj posao. Plata je takva kakva je, to je na drugom mestu, na prvom mestu treba da bude Vasa odgovornost, koja je ogromna! Super, branite gej paradu, to je u opisu posla, ali umesto kukanja, pozabavite se kriminalcima i drogom. Toga je u Srbiji sve vise i vise, a ne vidim kako se to moze ukoreniti bez Vas.
  Treba da Vas je sramota.
  Srdacan pozdrav od mladog gradjanina.

 23. Protiv homoseksualaca su uglavnom peddofili ili zlostavljana deca koja zbog paranoje brkaju pedofila i homoseksualca!Takodje protiv su i ratni dezerteri i profiteri jer dizu svoj glas nebi li zastitili svoju muskost ili zenstvenost koju nikada nisu ni posedovali ili bar imali u normalnoj meri!!!
  Komentari u stilu -da su pederi krivi sto nas nema vise su izmislili dezerteri koji su pobegli od odbrane svojih starih roditelja pred ustaskom kamom i tako dalje.Tek kad homoseksualci budu slobodni povecace se i natalitet jer svi ovi pedofili i drugi nece vise ocekivati da im homoseksualci prave decu nego ce mozda sami pokusati!!!A opet to ocekuju zbog ljubomore!
  Gospodo svet je mali i postace jedno selo a vi sami pobrinite se da unapredite svoju seksualnost a sa njom i ljubav i manje obracajte paznju na seksualnost druge odrasle osobe koja ima odraslog partnera jer je to u najmanju ruku vojaerstvo kao i -farma koju posesivno pratite!!!

 24. Ne zelim da komplikujem i onako komplikovanu situaciju u nasoj drzavi ali ne treba uvek poslusati sta ti neko kaze. (Evropa) Pa oni u svojim drzavama donose zakone da homosexualci i lezbejke usvajaju nejaku decu i tako regrutuju mlad narastaj. Poceli su sa tim P.M. Parade a onda se javno vencavali i sada hoce da budu Tata i Mama necijem detetu, koje je ostalo bez roditelja. Nisam da se mesamo u njihova sexualna opredeljenja ali da se i oni ne ponose onim cega se normalan svet stidi.

 25. Izmene ustava Srbije kako bi se sto vise oslabila i regionalizovala pa time i pruzala otpor bilo kojim odlukama koje dolaze sa zapada a koje narod uvidja da su lose ali eto na zalost korumpirani politicari ne vide dalje od nosa i zelembaca.

  http://www.vaseljenska.com/vesti/u-pripremi-su-sokantne-izmene-srpskog-ustava/

  Voda i semenje ( Hrvatska a to ceka i Srbiju samo da se stisa ovo oko Kosova)

  http://doznajemo.com/2013/05/03/evo-sta-donosi-europska-unija-voda-ce-se-morati-kupovati-kod-privatnika-u-zatvor-ide-onaj-ko-koristi-domace-sjeme/

  EU zabranjuje Hrvatskoj Slobodan uzgoj i promet lekovitog bilja

  http://www.vaseljenska.com/vesti/eu-zabranjuje-hrvatima-da-sade-domace-seme-cak-i-u-privatnim-bastama/

  Madjari preduzeli korake da poniste regulative EU o GMO hrani

  http://www.trueactivist.com/hungary-destroys-all-monsanto-gmo-corn-fields/

  Globalno trovanje (aeroslolno zaprasivanje Srbije i dela Evrope)
  http://www.vaseljenska.com/misljenja/biti-ili-ne-biti-globalno-trovanje/
  Izmene ustava Srbije kako bi se sto vise oslabila i regionalizovala pa time i pruzala otpor bilo kojim odlukama koje dolaze sa zapada a koje narod uvidja da su lose ali eto na zalost korumpirani politicari ne vide dalje od nosa i zelembaca.

  http://www.vaseljenska.com/vesti/u-pripremi-su-sokantne-izmene-srpskog-ustava/

  hemiski tragovi

  http://www.crveneberetke.com/srbe-truju-i-sa-neba/

  SASTAV HEMIJSKIH TRAGOVA – CHEMTRAILS

  http://www.dverisrpske.com/pdf/Javni_dokazi.pdf

  Americki komandant na kosovu postao pravoslavac

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=WGNGHovk9YA

  NWO US dokumentarac :

  http://www.youtube.com/watch?v=70T88OUNHso

  KEnedi razotkriva tajna drustva sto ga je izmedju ostalog doslo glave

  http://www.youtube.com/watch?v=kg1-1DEVOBU

  Slicno kao ovo gore samo domaci novinar Zakljucak u kom pravcu i zasto zapadni svet preduzima ove sumanute korake

  http://www.vaseljenska.com/misljenja/ludilo/

  VIDEO -Michael Ruppert, bivsi CIA sluzbenik i pandur.

  http://www.youtube.com/watch?v=sewj2INnnOA

 26. Наравно да се отвара тема јер је у писму лепо речено “да ће дати свој допринос држави и друштву у транзицији, на путу у Европску унију”. Е има нас који се сећамо шта нам је та Европска Унија радила, и који не желимо ни по коју цену да видимо Србију у ЕУ. Има људи који ће пре умрети у борби за слободу, него допустити да нам група издајника преда државу у руке нациста. Борићемо се против окупације, и то нема никакве везе са тим педерима. Они нек иду кући да се педеришу и нико им неће радити ништа. Оног тренутка када изадђу на улице да се боре за интересе окупатора, престајемо да буду педери, већ обични шпијуни и агитатори.

 27. Mislim da homoseksualizam nije nešto normalno, to jeste devijacija na nivou gena i hormona, ali te ljude prihvatam i kao kolege i kao prijatelje, jer su za mene, van svoje sobe, normalni ljudi. Ali sam i te kako protiv paradiranja i propagiranja toga. Cilj parade nisu nekakva ljudska prava nego čista propaganda homoseksualizma kao normalne stvari. Za mene su isto tako nenormalni i oni koji propagiraju Srbstvo i pravoslavlje i u to ime razbijaju ljudima glave zato što su drugačiji. Gej paradu jednostavno treba ignorisati, ako već mora da se održi pustiti ih da prodju, ne davatiim nikakvu medijsku pažnju i nastaviti sa normalnim životom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *