Председник Синдиката српске полиције Глишо Видовић упутио је писмо подршке господину Илији Лукићу, председнику Савета родитеља предшколске установе „Полетарац“ из Барајева.

Господине Лукићу,

Дозволите ми да Вам у име Синдиката српске полиције пренесем изразе најдубљег уважавања, као и да Вам се захвалим на ванредној упорности и пожртвовању које сте испољили у борби за поштовање Устава и законом загарантованих права која се тичу породице, социјалне заштите и образовања.

Свесни смо и знамо из искуства како изгледа борити се против бирократије: свакодневно слање дописа на више адреса, а на која нико не одговара, трпљење многобројних и разноврсних притисака са разних страна у циљу личног омаловажавања,  те обесмишљавања и спречавања свих активности које су усмерене на указивање на незаконитости у поступању оних органа који су задужени за управо за спровођење и очување закона. И ми, запослени у Министарству унутрашњих послова, налазимо се у сличној ситуацији, јер се свакодневно суочавамо са проблемима због залагања за декриминализацију и департизацију Министарства и Полиције, због залагања за социјално одговорнију политику у Министарству.

Вашим примером Ви сте свима нама који смо родитељи, пре свега, а онда и полицијски службеници, дали наду да још увек има оних који могу и желе помоћи институцијама да функционишу у складу са важећим правним нормама. Али, колико смо упућени, у вашој борби нисте имали њихову адекватну подршку, као што је полиција и то је недопустиво.

Синдикат српске полиције ће убудуће посебну пажњу обратити на Ваше активности, јер и сами видимо да без помоћи грађана и наше међусобне сарадње не можемо решити све пропусте и проблеме са којима се суочавамо. Овом приликом желимо да Вам понудимо нашу помоћ и спремни смо да Вам се придружимо у „борби Давида против Голијата“.

 С поштовањем

ПРЕДСЕДНИК ССП
Глишо Видовић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *