Skip to main content

Писмо подршке председнику Савета родитеља ПУ „ПОЛЕТАРАЦ“


Председник Синдиката српске полиције Глишо Видовић упутио је писмо подршке господину Илији Лукићу, председнику Савета родитеља предшколске установе „Полетарац“ из Барајева.

Господине Лукићу,

Дозволите ми да Вам у име Синдиката српске полиције пренесем изразе најдубљег уважавања, као и да Вам се захвалим на ванредној упорности и пожртвовању које сте испољили у борби за поштовање Устава и законом загарантованих права која се тичу породице, социјалне заштите и образовања.

Свесни смо и знамо из искуства како изгледа борити се против бирократије: свакодневно слање дописа на више адреса, а на која нико не одговара, трпљење многобројних и разноврсних притисака са разних страна у циљу личног омаловажавања,  те обесмишљавања и спречавања свих активности које су усмерене на указивање на незаконитости у поступању оних органа који су задужени за управо за спровођење и очување закона. И ми, запослени у Министарству унутрашњих послова, налазимо се у сличној ситуацији, јер се свакодневно суочавамо са проблемима због залагања за декриминализацију и департизацију Министарства и Полиције, због залагања за социјално одговорнију политику у Министарству.

Вашим примером Ви сте свима нама који смо родитељи, пре свега, а онда и полицијски службеници, дали наду да још увек има оних који могу и желе помоћи институцијама да функционишу у складу са важећим правним нормама. Али, колико смо упућени, у вашој борби нисте имали њихову адекватну подршку, као што је полиција и то је недопустиво.

Синдикат српске полиције ће убудуће посебну пажњу обратити на Ваше активности, јер и сами видимо да без помоћи грађана и наше међусобне сарадње не можемо решити све пропусте и проблеме са којима се суочавамо. Овом приликом желимо да Вам понудимо нашу помоћ и спремни смо да Вам се придружимо у „борби Давида против Голијата“.

 С поштовањем

ПРЕДСЕДНИК ССП
Глишо Видовић


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ