fbpx
Skip to main content

Под хитно уклоните споменике терористима ОВПБМ


Председник Синдиката српске полиције, Глишо Видовић упутио је допис министру Ивици Дачићу:
„Господине Дачићу, крајем прошлог месеца јавно сте обећали да ће се сви споменици терористичке ОВПБМ на територији Србије уклонити. И после месец дана резултата нема, сем медијског извештавања да је ухапшена група младића која је кренули у Прешево да сруши један од споменика.
Запослени у МУП и чланови Синдиката српске полиције исказују велико незадовољство тиме што држава ништа не предузима у циљу уклањања спомен обележја терористима. С друге стране, сведоци смо да  Србија није направила спомен обележје својим мртвим херојима који су живот дали у одбрани земље.
С тим у вези, најоштрије осуђујемо постављање спомен обележја припадницима терористичке ОВПБМ у центру Прешева и захтевамо од Вас премијера и министра унутрашњих послова, као и од Владе Србије, да покажу јединство по овом питању.
Од Вас господине Дачићу, захтевамо да коначно одржите реч коју сте дали пред читавом Србијом и да учините све да се овај и слични споменици што хитније уклоне.
Недопустиво је да се погинулим терористима који су пуцали и убијали грађане и полицајце, покушали да насилно сруше Уставни поредак Србије и отцепе део Србије дижу споменици и величају њихова дела, која су за сваку осуду а не за величање и стварање култа мученика хероја.
Питамо се да ли би Сједињене Америчке Државе допустиле да се у њиховим државама подигне споменик Ал Каиди? Да ли би Шпанија допустила да се на њеној територији поставе споменици ЕТЕ? Да ли би Италија дозволила да се поставе споменици припадницима Црвених бригада? Да ли би Немачка дозволила споменике Фракцији Црвене армије? Да ли би Енглеска дозволила постављање споменика борцима Ирске републиканске армије? Знамо да не би и да је тако нешто у цивилизованом свету немогуће. Зашто је господине Дачићу у Србији све могуће? Зашто политика надвладава правдом? Зашто се допушта Албанцима да величају терористе док се српски патриотизам покушава приказати као шовинизам и нешто чега се требамо стидети?
Сматрамо да независно од нације, порекла или убеђења свако ко пуца на грађане или представнике власти, државних органа или  полицију је непријатељ државе Србије и она не сме да толерише величање таквих људи. Чак и ако су аболирани.
Невино страдале жртве које су живот дале за отаџбину Србију, повређени и рањени, војници и полицајци који и данас чувају мир на Југу Србије, нису Вам дали дозволу да прекрајате новију историју Србије. Полицајци од Вас очекују дела, или да, ако је држава немоћна, повучете дату реч.“
Шеф службе за информисање и портпарол
Синдиката српске полиције
Драган 
Жебељан

Број: 154и/012
Београд, 25.12.2012.год.


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ