Skip to main content

Подршка полицајцима Републике Српске, униформа српске полиције још и у горем стању!


Председник Синдиката српске полиције, г. Глишо Видовић упутио је писмо подршке колеги Душку Јандрићу из Синдиката радника унутрашњих послова Републике Српске, са којим имамо добру сарадњу.

Овај синдикат је истакао да је одећа и обућа које носе полицајци у Босни и Херцеговини, односно Републици Српској, стара годинама. Ништа боља ситуација није ни у Србији, стање је катастрофално а полицајци свакодневно на улици нарушавају углед полиције и читаве државе, небригом оних којима је то посао.

Поједини делови полицијске униформе се због дотрајалости и лошег квалитета буквално распадају и крајње је време да униформа буде замењена.

Ситуација је катастрофална, делови униформе изузетно су стари а нови одевни предмети изузетно лошег квалитета и распадају се. Чизме и мајице које је недавно добила Полицијска бригада су очајног квалитета, полицајци се жале да им се ноге зноје а услед стајања многи се жале на болове у леђима и проблеме са кичмом, мајице које су набављене овој јединици су из основне боје -тегет плаве, промениле боју и практично их је немогуће ности. То користе поједине старешине и полицајце терају да сами купују нове мајице за службу од приватника, њихових пријатеља.

Полиција опште надлежности у последњој испоруци је добила кошуље које се цепају и распадају јер су лошег квалитета. Панталоне су универзалне зимско-летње и од прања су веома брзо иструлиле и немогуће их је више крпити.

Посебно ружну слику пружају полицајци из центра града из Кнез Михајлове који су нам се више пута жалили да им се грађани а посебно странци подсмевају. Многи полицајци немају службене ципеле те су принуђени да на посао долазе у цивилним или патикама.

Надамо се да ће се усвајањем новог Правилника о униформи ситуација променити и да ће у будуће, надлежна лица у Министарству набављати квалитетнију униформу и на тај начин смањити трошкове набавке.

 

Шеф службе за информисање и портпарол
Синдиката српске полиције
Драган 
Жебељан

 


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ