Skip to main content

Подршка председнику Николићу! Који су то дилери дроге управљали МУП-ом?


Сматрамо да изјава председника Републике Србије г. Томислава Николића да су до пре годину дана дилери дроге “постројавали и издавали наређења организујући бесмислено удобан живот” руководиоцима полиције, никако се не сме сматрати као гаф (како преносе неки медији) већ намера да се командне структуре у Министарству идентификују и очисте од корупције и криминала.

 Председник Синдиката српске полиције, г. Глишо Видовић даје пуну подршку председнику Томиславу Николићу и свим осталим часним и поштеним функционерима и руководиоцима у Министарству унутрашњих послова и полицији који се боре против коруптивних и криминогених структура које нас изједају као рак.

 „Председник Томислав Николић употребио је најблаже речи да опише ситуацију у којој се налазе делови организационих јединица у МУП којима директно или из сенке руководе одређени „стручњаци“ за обезбеђивање и трошење новца. Великим успешним полицијским акцијама (признатим чак и у иностранству) које су спроводили професионални и поштени полицајаци, ките се и убиру политичке поене они који за то немају ни мало заслуга, или који су их све време спутавали и спречавали у раду. И данас појединцима из врха МУП изванредни успеси полиције служе као параван за непотизам, партократију, корупцију, самовлашће, уцене и разне злоупотребе односно намерно пласирање и спиновање којекавих измишљених и фабрикованих афера које имају за циљ да део професионалаца који се истински боре за владавину права и правду заплаше кроз поруку да ће измишљеним аферама завршити на насловним странама штампе.

 Позивам председника Томислава Николића да кроз институције државе, односно Јавног тужилаштва, своја сазнања, информације и доказе употреби у циљу очувања угледа полицијске професије, Министарства унутрашњих послова и Републике Србије. Дошло је крајње време и неопходно је да се све подробно истражи и искорени непотизам, партократија, корупција и самовлашће у Министарству унутрашњих послова.

Порука мора бити јасна да свако ко се бави криминалом или је умешан у криминалне радње, па макар се радило и о највишим државним функционерима не сме бити изостављен. Грађани од полиције очекују професионалну службу која ће бити у функцији народа, закона и правде а не политичких или криминогених структура.“ – истиче Глишо Видовић председник Синдиката српске полиције.

 Шеф службе за информисање и портпарол
Синдиката српске полиције
Драган  Жебељан

 Београд, 25.06.2013.год.


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ