Skip to main content

Покушај да „контролом боловања“ сломе синдикалног лидера!


Из  „Судске праксе – дисциплински поступак“

Након скоро три године, од покретања дисциплинског поступка Николи Ивановићу председнику СГ Лазаревац је уручено Решење са суђења, где је терећен за „ЗЛОУПОТРЕБУ БОЛОВАЊА“ јер га „овлашћени контролор“ није затекао код куће у 17,14 часова за време боловања.

Као некакав „крунски доказ“ наводи се и да је 20.08.2010. године предао на писарници ПС Лазаревац акт Синдиката бр.027-001-02/10 адресиран на МУП РС, ПУ за град Београд, Одељење за материјално-финансијске послове. Иначе ради се о првом акту ССП СГ Лазаревац од настанка групе.

Из овог поступка се може видети и то да је намера старешина била да на сваки начин покушају да нас сломе у синдикалном организовању. Правда је код нас заиста спора (и преспора) али је ипак правда достижна, зато не дозволите и не дајте никоме за право ко покушава да вас сломи и омаловажи!

Ово дакако представља још једну малу личну победу нашег колеге Николе али такође и успех правног тима ССП. Користимо прилику и да позовемо све колеге, које то желе, да доставе на објаву и своја заступања (добијена Решења) која чини правни тим ССП за њих. Сматрамо да се на овакав начин сви радници могу најбоље упознати и на тај начин стицати неопходно искуство како и на који начин најбоље да одаберу пут за остваривање својих права.

Служба за информисање ССП


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ