Из  “Судске праксе – дисциплински поступак”

Након скоро три године, од покретања дисциплинског поступка Николи Ивановићу председнику СГ Лазаревац је уручено Решење са суђења, где је терећен за “ЗЛОУПОТРЕБУ БОЛОВАЊА” јер га “овлашћени контролор” није затекао код куће у 17,14 часова за време боловања.

Као некакав “крунски доказ” наводи се и да је 20.08.2010. године предао на писарници ПС Лазаревац акт Синдиката бр.027-001-02/10 адресиран на МУП РС, ПУ за град Београд, Одељење за материјално-финансијске послове. Иначе ради се о првом акту ССП СГ Лазаревац од настанка групе.

Из овог поступка се може видети и то да је намера старешина била да на сваки начин покушају да нас сломе у синдикалном организовању. Правда је код нас заиста спора (и преспора) али је ипак правда достижна, зато не дозволите и не дајте никоме за право ко покушава да вас сломи и омаловажи!

Ово дакако представља још једну малу личну победу нашег колеге Николе али такође и успех правног тима ССП. Користимо прилику и да позовемо све колеге, које то желе, да доставе на објаву и своја заступања (добијена Решења) која чини правни тим ССП за њих. Сматрамо да се на овакав начин сви радници могу најбоље упознати и на тај начин стицати неопходно искуство како и на који начин најбоље да одаберу пут за остваривање својих права.

Служба за информисање ССП

Comments

  1. pa tog koj je naredio kontrolu bolovanja treba disciplinskii goniti, zna li on za Zakon o radu čl.103, ako nezna neka pročita, da ne pominjemo druge Zakone i članove koji su svi na strani Nikole.

  2. Ovo je samo potvrda da široko rasprostranjen mit koji je na našim prostorima veoma duboko ukorenjen i koji živi i u nekim narodnim jezičkim izrazima kao što su “Ne može šut s’ rogatim”, “Uzeće te na zub” i sl. jednostavno “ne pije vodu”. Ukoliko je čovek rešen da se bori i da se ne preda i najviše od svega ukoliko bezuslovno i nepokolebljivo veruje u ono što čini, tada i samo na taj način, svaki napor, kao prirodnu posledicu ne može imati ništa drugo do uspeh i pobedu…
    Najveća lična satisfakcija svakako je i u ovoj dobijenoj bitci. Verovati u sebe i uz malu pomoć pravnog tima SSP dobijati bitke. Vremenom menjamo sebe da budemo bolji a time utičemo zasigurno i na promenu sistema rada i upravljanja MUP uopšte. Da rukovodioci ne izigravaju “bahate šerife” već da hteli to ili ne postanu odgovorni “menadžeri firme” u punom smislu te reči. Ukoliko posle svega ne dođe do takve promene (metanoje) u njima onda im zasigurno nije mesto na tim pozicijama. Ali uvek sam za to da im treba dati šansu za promenu, jer to je smatram i hrišćanski i ljudski. A zašto im ne pokazati i ličnim primerom da je dobro biti čovek? Korist može biti dvostruka…

  3. А могли би да погледају и дeпешу Управе полиције из 2007. године, по којој се запослени и шаљу на тзв “циљане” прегледе, која је у свим сегментима противзаконита, а и поред упозорења од 2010. године, а и новијих од 2013. неће да је ставе ван снаге. Вероватно чекају да почну да стижу тужбе па да то “разматрају”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *