Skip to main content

ПОЛИТИЧАРИ, ДРЖИТЕ ВАШЕ ПРЉАВЕ РУКЕ ДАЉЕ ОД ПОЛИЦИЈЕ!


Господо политичари трећеразредних комби-странака, са бројем гласача мањим од броја чланова Синдиката српске полиције, држите се даље од полиције! Не злоупотребљавајте наше име, не вадите реченице из контекста, не прекрајајте их по свом нахођењу!

Доста нам је политичара који нас користе зарад својих ситних дневно-политичких интереса!

У својим данашњим твитовима делове текста нашег саопштења злоупотребила је извесна Мариника Тепић, позната по томе да је посланица постала као члан једне странке, да је пролетос водила кампању лидеру друге а данас је и сама један од лидера неке нове, треће странке.

Та и таква политичарка, која леже у једној а буди се у другој странци, даје себи за право да оптужује полицију за касну реакцију, прећуткујући једину истину да је патрола полиције одмах по позиву изашла на терен, обезбедила трагове на лицу места и учинила све да се оштећена породица осети безбедном. То је оно што је посао полиције, то је оно што нас као синдикат занима. Нећемо дозволити прљање имена полиције политичарима који од буве праве магарца, заборављајући при томе да је те вечери, на територији ПС Пећинци, било извшено још два кривична дела а да је полиција приоритет дала овом случају. У питању су били класични примери провалних крађа и то код људи који везе са политиком немају, те не стоје ни оптужбе да се ради о некаквом политички мотивисаном застрашивању.

Госпођа Тепић као кључни доказ некакве зле намере полиције износи нашу реченицу „Неко је тада израчунао да ће држава осиромашити због додатка за ноћни рад припадницима криминалистичке полиције!Али намерно пропушта да каже на који период се односи то „ТАДА“, пропушта да цитира једну другу, битнију реченицу која даје ту временску одредницу: „Разлог лежи у томе што су криминалистичкој полицији, након почетка пуне примене првог ПКУ за полицијске службенике 2012. године, укинуте ноћне смене у већини полицијских станица.“

Не верујемо да јој се случајно омакло, убеђени смо да је прећуткивање резултат жеље да одговорност за све лоше у полицији припише садашњој власти и садашњем министру. Истине ради, ноћни рад криминалистичкој полицији у мањим срединама (али и у свим београдским општинама) укинут је у време „Тадић-Дачић власти“ која је одавно промењена. Оно што се није променило јесте ССП и наш критички, али пре свега реалан, однос према свим властима! И тада смо, баш као и сада, указивали на сву погубност таквих мера уштеда! Како рече један коментатор на нашој ФБ страници, таква одлука је „потез једнак ономе када би се, због штедње, укинула дежурства хитне помоћи или ватрогасаца,’јер тада има мање интервенција и екипе често седе беспослене’.“

Оно што данашњем руководству министарства можемо да замеримо јесте то што нису исправили и ту катастрофалну брљотину предходне гарнитуре на власти! На томе ћемо инсистирати у даљим преговорима са Радном групом МУП за сарадњу са синдикатима.

Свакако је овај случај из Пећинаца један од оних које ми полицајци одлично разумемо и са којим се свакодневно сусрећемо али грађани те наше проблеме не виде на тај начин (онако како заиста јесте), већ уз дозу општег револта радије прихватају ствари онако како им злуради сервирају. Наравно, то сервирање бива уподобљено у складу са дневно-политичким потребама за страначко препуцавање.

Управо стога је уследило наше саопштење одмах након првих кривљења истине од стране опскурних политичких ликова!

Верујемо да ће наш глас, глас професионалаца, имати већу тежину и даљи одјек међу грађанима!

Председник ССП
Лазар Ранитовић