Skip to main content

Помажу нам чак и колеге из АП КиМ којима је држава уручила отказе!


poplava svilajnacБеоград 17.05.2014. –  Стотинак чланова Синдиката српске полиције, бивши полицијски службеници из АП Косово и Метохија, који су почетком године добили отказе и којима је држава окренула леђа, одазвали су се апелу државе и кренули су ноћас ка Свилајнцу и Обреновцу у циљу пружања помоћи становништву и држави Србији у проглашеној ванредној ситуацији.

Активиста Синдиката српске полиције Митковић Бобан (064/800-58-95) са педесетак добровољаца бивших полицијских службеника пристигао је у Свилајнац и ставио се на располагање у циљу пружања помоћи.

Друга група од четрдесет осам колега са АП КиМ је на путу ка Обреновцу и предводи је активиста Зоран Кујовић (064/514-93-80).

Иако је предходно руководство Србије водило политику одрицања од полицијских службеника који су по службеној дужности од 1999. до 2014. године остали да живе и раде за државу Србију на Косову и Метохији, те има је као награду за оданост, лојалност и рад, на крају уручила решење о престанку радног односа, ти полицијски службеници који надље желе да раде у Министарству унутрашњих послова у Републици Србији се нису нити ће се одрећи грађана и државе Србије.

У ово време проглашене ванредне ситуације када је евидентно да недостаје људство, ватрогасци-спасиоци, полицајци и други стручан и обучен кадар, заправо можемо видети да посла има за све оне који су стручни и који желе да раде. Наше колеге полицајци са Косова и Метохије су желели да остану да раде у Србији и Министарству унутрашњих послова, на жалост, то им није омогућено уз образложење да се са тим није сложио Хашим Тачи и ЕУ.

Апелујемо на министра Небојшу Стефановића и премијера Алаксандра Вучића да воде одговорну политику засновану на националним интересима и интересима грађана и да полицијским службеницима са КиМ који желе да раде у Србији то и омогуће с обзром да је недовољна попуњеност и да посла има за све оне који желе да раде и који имају огромно радно искуство.

Синдикат српске полиције захваљује се свим грађанима који у овом тешком времену, раме уз раме, помажу припадницима Министарства унутрашњих послова и грађанима Србије.

 Портпарол ССП
Драган Жебељан


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ