Skip to main content

Помоћниче министра Којићу, зар „Књаз Милош“ да обезбеђује воду за граничну полицију?


Поводом саопштења Синдиката српске полиције од 26.04.2013.године о утврђеној неисправности пијаће воде на на граници према Босни и Херцеговини, Бугарској и Хрватској, обратила нам се компанија „Књаз Милош“ из Аранђеловца и понудила помоћ у виду донације флаширане воде за најугроженије полицијске службенике Управе граничне полиције у Србији.

На државној граници према Босни и Херцеговини на граничном прелазу и пункту Котроман су пронађене бактерије Escherichiacoli и Citrobactersp. Такву воду, пили су полицијски службеници све до извршене анализе коју је финансирао Синдикат српске полиције због здравствених тегоба запослених.

На државној граници према Хрватској  у седишту Станице граничне полиције Шид т.ј на граничном прелазу Шид-друмски, пронађена је бактерија ЕНТЕРОКОК присуство Феи промене боје. На граничном прелазу Шид-железнички, пијаћа вода је хигјенски неисправна због повишених вредности Нитрита.

На државној граници према Бугарској  у седишту Станице граничне полиције за Контролу преласка државне границе Стрезимировци и Сурдулица, вода је неисправна због присуства повећаног броја КОЛИФОРМНИХ (фекалних) бактерија.

Од почетка године, Синдиката српске полиције у више наврата покушао је да мотивише послодавца како би решио овај веома битан проблем с обзиром да запослени сами купују флаширану пијаћу воду коју носе на посао. На жалост, проблем и даље није решен. Надлежан начелник Сектора финансија, људских ресурса и заједничких послова, Жељко Којић који је по функцији помоћник министра, очигледно не жели да се меша у свој посао и запосленима обезбеди здраве услове за обављање посла, загарантоване законима Р Србије.

Чланови Синдиката српске полиције, пре свега полицијски службеници који раде у условима где лично набављају пијаћу воду, дубоко су ганути позитивним гестом компаније „Књаз Милош“ која ће пред Првомајске и Ускршње празнике обезбедити воду на граници према Хрватској, Босни и Херцеговини и Бугарској.

Председник синдиката Глишо Видовић истиче „Када сам обавештен о донацији воде из Књаза Милоша био сам затечен. Просто у први мах, вест ми се учинила као шала с обзиром да до сада нисмо имали никакве контакте или сарадњу са компанијом „Књаз Милош“. Овај гест добре воље позитивно је прихваћен од угрожених полицијских службеника и они су веома захвални на бризи за њихово здравље и брзој реакцији.

На жалост, долазимо у парадоксалну ситуацију да друштвено одговорна компанија као што је „Књаз Милош“ и то ничим изазвана жели да помогне у хитном превазилажењу проблема, док надлежном господину Жељку Којићу требају месеци да  реагује и реши проблем и ако неке друге јединице у МУП редовно добијају флаширану воду за пиће. Очигледно, господин Којић, сматра да је здравље „чувара“ српске границе небитно.

 Београд, 30.04.2013.год.

Шеф службе за информисање и портпарол
Синдиката српске полиције
Драган 
Жебељан

 


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ