Skip to main content

Посебни услови – посебна накнада!


Ужице, 18.01.2017. године, – Председник Синдиката српске полиције Лазар Ранитовић упутио је данас допис министру унутрашњих послова др Небојши Стефановић са захтевом за проширење дејства његове Одлуке број 6368/2016-2.

У допису, којим вам преносимо у целости, председник Ранитовић подсећа министра да је реално и правично да полицијски службеници ангажовани у посебном режиму рада, на територији адинистративне границе ка јужној покрајини и ка Републици Црној Гори, добију накнаду у висини од 1800 динара дневно:

Поштовани господине министре,

у складу са усложавањем безбедносне ситуације у Републици Србији и ангажовањем додатних снага МУП Р Србије на административној граници према нашој јужној покрајини и према Републици Црној Гори, очекујемо од Вас да модификујете Вашу Одлуку 6368/2016-2 од 01.08.2016. гоидне, тако што ћете и општине Рашка, Нови Пазар, Тутин и Сјеница, дефинисати као подручја на којима се рад обавља у отежаним условима, односно као подручја у којима за рад следује посебна накнада у висини од 1800 динара по дану анговања.

Након најновијих дешавања и угрожавања имовине и лица на том подручју, донета је одлука о формирању заједничких патрола припадника МУП и Војске Србије. У складу са тиме велики број полицијских службеника је ванредно ангажован, бораве у касарнским условима по петнаест дана, дају мешовите патроле са припадницима Војске, те им по Уредби Владе РС, припада дневница у висини од свега 150 динара.

Уверени смо да се и рад на овом подручју обавља у отежаним условима, исто као и у подручјима која су бећ дефинисана Вашом Одлуком, те због тога, као и у циљу избегавања прављења дискриминације међу полицијским службеницима ангажованим на пословима исте или сличне врсте, сматрамо оправданим да колеге за тај рад добију правичнију новчану накнаду, односно накнаду у износу од 1800,00 динара дневно.

С поштовањем,

Председник ССП
Лазар Ранитовић